Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Βαρθολομαίος καταδίκασε τις διώξεις των χριστιανών στην Μέση Ανατολή

Ο Βαρθολομαίος καταδίκασε τις διώξεις των χριστιανών στην Μέση Ανατολή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Απερίφραστα καταδίκασε τις διώξεις που υφίστανται οι χριστιανικοί πληθυσμοί στη Μέση Ανατολή ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Απευθυνόμενος στους πιστούς που παραβρέθηκαν την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας Ελευθερώτριας στο Διδυμότειχο ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας παραλλήλισε την Κυριακή μετά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού με τα μαρτύρια που βιώνουν οι σημερινοί αθλητές της πίστης στη δοκιμαζόμενη από πολεμικές συγκρούσεις Μέση Ανατολή, αλλά και το Οικουμενικό Πατριαρχείο σύμφωναμε το Amen.

«Ο εσταυρωμένος Πατριάρχης σας θα σας ομιλήση σήμερον δια τον Σταυρόν και δια την σημασίαν του εις την ζωή μας και εις τα αδιέξοδα της. Ο Πατριάρχης σας σήμερον, ο Οποίος και αυτός αίρει καρτερικώς τον Σταυρόν της Μητρός Εκκλησίας και του Γένους πολλάκις εν θλίψεσι και πειρασμοίς και περιερχόμενος την οικουμένην μαρτυρεί αυτήν την σταυρικήν αποστολήν του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου, θα αναφερθή εις μιαν άλλην διάστασιν της άρσεως του σταυρού του Κυριού και του Σταυρού της ζωής» τόνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

«Ως Γένος των Ρωμαίων Ορθοδόξων, ως γένος των Ελλήνων απανταχού γης, ως Ρωμηοσύνη μια λέξις άπειρος κα έννοια ασύλληπτος- εβιώσαμεν πάντοτε εις κάθε έκφανσιν της ζωής το μαρτύριον και τον σταυρόν» σημείωσε για να αναφερθεί στη συνέχεια στις απάνθρωπες εικόνες που φέρνουν τα σύγχρονα μέσα ενημέρωσης από την περιοχή της Μέσης Ανατολής και αποκαλύπτουν με ιδιαίτερα σκληρό τρόπο το μαρτύριο των σύγχρονων αθλητών της πίστης” συνέχισε στην ομιλία του ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας.

«Η Εκκλησία της Αντιόχειας σήμερον εις την Συρίαν και εις τον Λίβανον αντιμετωπίζει προβλήματα και στενοχώριας και εκπατρισμού και προσφυγιά και ατιμώσεις και απαγωγάς και βιασμούς και αποκεφαλισμούς και πικρίαν θανάτου, και μάλιστα πολλάκις θανάτου σταυρικού, ατιμωτικού, απάνθρωπου, μαρτυρικού» υποστήριξε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο Παρίσι – Θα συναντηθεί και με τον Μακρόν

Οι Κούρδοι (SDF) συνέλαβαν 38 μέλη του Ισλαμικού Κράτους στη Β/Α Συρία

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

DW: Ζυγίζει μάλλον ακόμη την κατάσταση η Άγκυρα για τη Μέση Ανατολή

Συρία: Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε οπλαρχηγό της Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr