Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Για τρίτη συνεχή φορά πρωταθλητής Ευρώπης ο Λευτέρης Πετρούνιας

Για τρίτη συνεχή φορά πρωταθλητής Ευρώπης ο Λευτέρης Πετρούνιας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στους «αθάνατους» του ελληνικού αθλητισμού έχει ήδη περάσει ο Λευτέρης Πετρούνιας και το επιβεβαίωσε γι΄ άλλη μια φορά, αναδειχθείς για τρίτη συνεχή φορά πρωταθλητής Ευρώπης.

Μετά το Μονπελιέ το 2015 και τη Βέρνη το 2016, ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Ρίο ντε Τζανέιρο έκανε δική του την πρώτη θέση και στη διοργάνωση του Κλουζ, στη Ρουμανίας.

Ο ανίκητος πρωταθλητής βαθμολογήθηκε με 15.433 (συντελεστής δυσκολίας στην άσκηση 6,3), πήρε με άνεση την πρώτη θέση και έφτασε σε ένα σπάνιο επίτευγμα, αφού μόλις τρεις γυμναστές έχουν καταφέρει κάτι ανάλογο.

Πρόκειται για τους Σοβιετικούς Γιούρι Τιτόφ (1957, 1959, 1961), Μιχαήλ Βορονίν (1967, 1969, 1971) και τον Ιταλό ρέκορντμαν Γιούρι Τσέκι. τον μοναδικό που κατάκτησε τέσσερις ευρωπαϊκούς τίτλους και μάλιστα συνεχείς (1990, 1992, 1994, 1996).

Παράλληλα, ο 27χρονος γυμναστής κατόρθωσε κάτι που έχει επαναληφθεί μόνο μια φορά τα τελευταία 60 χρόνια: ο Πετρούνιας, που παραμένει αήττητος για ένα χρόνο, έγινε ο μόλις δεύτερος σπεσιαλίστας των κρίκων που αναδεικνύεται πρωταθλητής Ευρώπης αμέσως μετά από μια Ολυμπιακή νίκη.

Στην 60χρονη παράλληλη Ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων και των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων ενόργανης ο μόνος που το έχει πετύχει είναι ο Ανατολικογερμανός, Χόλγκερ Μπέρεντ, όταν το 1989 αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης, λίγους μήνες μετά το θρίαμβό του στην Σεούλ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ασημένιος ο Λευτέρης Πετρούνιας στο Παγκόσμιο (βίντεο)

Βασιλική Μιλλούση: Ο Λευτέρης Πετρούνιας δεν ήθελε να κοινοποιήσουμε τον γάμο μας

Παγκόσμιος Πρωταθλητής ο Τεντόγλου

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Κορακάκη

Μίλτος Τεντόγλου: «Μπορώ να κάνω 8,40 όποτε θέλω» – Προσβολή για όλους η ακύρωσή μου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr