Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άλυτος ο γρίφος για την σεξουαλική επιθυμία των γυναικών

Άλυτος ο γρίφος  για την σεξουαλική επιθυμία των γυναικών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για

Απαντήσεις στο αιώνιο αίνιγμα γύρω από την σεξουαλική επιθυμία των γυναικών προσπάθησαν να δώσουν από τον Σίγκμουντ Φρόιντ μέχρι τον …Μελ Γκίπσον.

Η σεξουαλική γυναικεία επιθυμία αποτελεί τον πυρήνα εκατοντάδων βιβλίων, άρθρων και προσωπικών διαδικτυακών σελίδων και χωρίς καμία αμφιβολία τη βάση αμέτρητων, γεμάτων αγωνία συλλογισμών τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών.

Δυστυχώς όμως ακόμη το έδαφος είναι απρόσφορο, αφού κανείς δεν έχει αποφανθεί πλήρως πώς τελικά λειτουργεί αυτό το αίνιγμα που ονομάζουμε «γυναικεία επιθυμία».

Σύμφωνα με μια δημοσίευση του BBC, οι σύγχρονοι επιστήμονες κατέληξαν ότι κάθε γυναίκα επιθυμεί κάτι διαφορετικό, καταρρίπτοντας έτσι τον μύθο και την παλαιολιθική γενίκευση ότι «όλες οι γυναίκες είναι ίδιες».

Πιο συγκεκριμένα, οι ειδικοί συνειδητοποίησαν ότι η γυναικεία επιθυμία, δεν μπορεί να συμπυκνωθεί μέσα σε άτυπους όρους και κανόνες μίας μόνης εμπειρίας, καθώς ποικίλει τόσο μεταξύ των γυναικών όσο και των ατόμων μεμονωμένα και εκτείνεται σε ένα εξαιρετικά ευρύ φάσμα ψυχικών και συναισθηματικών εκδηλώσεων.

Επιπλέον, σύμφωνα με παλαιότερες έρευνες, για δεκαετίες, το ανδρικό φύλλο ήταν εκείνο που, κατά κοινή ομολογία, είχε αυξημένη σεξουαλική επιθυμία. Πρόκειται για έναν ακόμη μύθο, ο οποίος όμως, με νέα αποδεικτικά στοιχεία, πανηγυρικά καταρρίφθηκε, αφού ο τίτλος αυτός σήμερα απονέμεται εξ αδιαιρέτου και στα δύο φύλλα, με μηδενική διάκριση.

Σημαντικό ρόλο παίζει και η βιολογική δομή του γυναικείου σώματος, αφού οι γυναικείες ορμόνες είναι ένας καθοριστικός παράγοντας που βοήθησε στην διεξαγωγή της έρευνας.

Επιστημονικά στοιχεία, επίσης, αποδεικνύουν ότι η διέγερση του γυναικείου σώματος προηγείται από την ψυχολογική κατάσταση της επιθυμίας, πράγμα το οποίο έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα ανδρικά δεδομένα, καθώς στους άνδρες η επιθυμία προηγείται της διέγερσης.

Σε νευρολογικό επίπεδο, ακόμη, οι ειδικοί δεν γνωρίζουν τι ακριβώς πυροδοτεί την γυναικεία επιθυμία και πως αυτή λειτουργεί στην κάθε γυναικεία ύπαρξη.

Δεν έχει καν καταστεί σαφές τι εννοούμε όταν λέμε «επιθυμία», καθώς ο κάθε νους συνδυάζει διαφορετικά στοιχεία για να δώσει έννοια στην λέξη. Το μόνο βέβαιο είναι ότι κανείς δεν μπορεί να επιλύσει αυτό το περίπλοκο ζήτημα ακόμη.

Πρόσφατα άρθρα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr