Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι περικυκλώνουν τους φιλότουρκους τζιχαντιστές στην Αζάζ

Οι Κούρδοι περικυκλώνουν τους φιλότουρκους τζιχαντιστές στην Αζάζ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Παρά τους συνεχείς βομβαρδισμούς που δέχονται επί δύο ημέρες, Σάββατο και Κυριακή, από το τουρκικό πυροβολικό, οι κουρδικές δυνάμεις του YPG και οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) έχουν σφίξει τον κλοιό γύρω από την κατεχόμενη από την Αλ Κάιντα πόλη Αζάζ στη βορειοδυτική Συρία.

Η Αζάζ, πόλη κοντά στα τουρκικά σύνορα βόρεια στην επαρχία του Χαλεπιού, είναι στρατηγικής σημασίας.

Μέσω αυτής οι Τούρκοι ανεφοδιάζουν με όπλα, φάρμακα, πολεμοφόδια και εθελοντές τους τζιχαντιστές του Μετώπου Αλ Νούσρα, όπως λέγεται η Αλ Κάιντα στη Συρία, και τις υπόλοιπες φιλότουρκες τζιχαντιστικές συμμορίες των “μετριοπαθών” ισλαμιστών, που είναι σύμμαχοι της Αλ Κάιντα και υποστηρίζονται από την Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ.

Η Τουρκία, δια στόματος Αχμέτ Νταβούτογλου, έχει ξεκαθαρίσει ότι θεωρεί την Αζάζ “κόκκινη γραμμή” και δεν επιτρέψει στους Κούρδους ή στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), στις οποίες συμμετέχουν οι Κούρδοι και υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ και τη Ρωσία, να την καταλάβουν.

Οι Κούρδοι απάντησαν το πρωί της Κυριακής ότι απορρίπτουν το τουρκικό τελεσίγραφο και θα συνεχίσουν κανονικά τις επιχειρήσεις τους στη βορειοδυτική Συρία.

Στον χάρτη που δημοσιεύουμε και αποτυπώνει το μέτωπο όπως ήταν την Κυριακή το βράδυ, με κίτρινο χρώμα είναι τα κουρδικά εδάφη και με πράσινο τα εδάφη που ελέγχουν οι τουρκόφιλοι τζιχαντιστές.

Τα τρία κίτρινα βέλη δείχνουν τις θέσεις που έχουν πάρει οι κουρδικές δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους για να επιτεθούν στην Αζάζ.

Όπως μεταδίδεται μέσω Twitter, ξημερώματα πλέον Δευτέρας, τα μεγάφωνα από τους μιναρέδες των τζαμιών στην Αζάζ καλούν όλους τους άνδρες που είναι ικανοί να φέρουν όπλα, να σπεύσουν και να παρουσιαστούν στους οπλαρχηγούς των τζιχαντιστών για να υπερασπιστούν την πόλη από τους Κούρδους.

Δεν είναι καθόλου βέβαιο εάν ο ντόπιος πληθυσμός θα υποστηρίξει ένοπλα τους τζιχαντιστές στη μάχη που πλησιάζει.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, ολόκληρες ομάδες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), συμμάχου της Αλ Κάιντα και υποστηριζόμενου από την Τουρκία, αποσκιρτούν από τις γραμμές του FSA και περνάνε με τον οπλισμό τους στο πλευρό των Κούρδων και των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF).

Προφανώς η εμπλοκή της Τουρκίας στα εσωτερικά της Συρίας έχει κάνει πολλούς Σύρους μαχητές του FSA να μη θέλουν να προδώσουν την πατρίδα τους και επιλέγουν να περάσουν στην πλευρά των SDF.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Ο Τούρκος Χασάν Σακλανάν επιτέθηκε με μαχαίρι σε Ισραηλινούς αστυνομικούς στην Ιερουσαλήμ

Τι θα διδάσκεται στο μάθημα «Γαλάζια Πατρίδα» στα σχολεία της Τουρκίας

Μπλίνκεν σε Χαμάς: «Όχι άλλες δικαιολογίες» – Αποδεχθείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr