Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι τζιχαντιστές άδειασαν τις οικογένειες τους από το Χαλέπι – Τους έστειλαν πρόσφυγες

Οι τζιχαντιστές άδειασαν τις οικογένειες τους από το Χαλέπι – Τους έστειλαν πρόσφυγες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι τζιχαντιστές που πολιορκούνται στο Χαλέπι από τον συριακό στρατό, τους σιίτες συμμάχους τους και τους Κούρδους του YPG, έχουν εκκενώσει τις συνοικίες που ελέγχουν στην πόλη από τις οικογένειές τους και τις έχουν στείλει πρόσφυγες στα σύνορα με την Τουρκία.

Όπως επεσήμανε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Αμύνης, Ιγκόρ Κονασένκοφ, “οι τζιχαντιστές στο Χαλέπι πραγματοποίησαν μαζική εκκένωση των οικογένειών τους και τις έστειλαν στον βορρά, στα τουρκικά σύνορα”.

Επιβεβαιώνεται δηλαδή αυτό που σας έχει γράψει το TRIBUNE από την πρώτη στιγμή του νέου προσφυγικού κύματος από το Χαλέπι προς την Τουρκία, ότι οι συγκεκριμένοι άμαχοι είναι οικογένειες τζιχαντιστών της Αλ Νούσρα (Αλ Κάιντα), του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) και άλλων μισθοδοτούμενων από την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία τζιχαντιστικών και “μετριοπαθών” ισλαμιστικών ενόπλων οργανώσεων, που φρόντισαν να στείλουν τις οικογένειές τους προς τα σύνορα από τον φόβο αντιποίνων από τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Προς τιμήν τους οι Κούρδοι του YPG έδωσαν άσυλο σε χιλιάδες από αυτούς τους ανθρώπους, στα εδάφη που κατέχουν γύρω από την πόλη Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία, αν και γνωρίζουν πολύ καλά με ποιανών τις οικογένειες έχουν να κάνουν.

Ο Ιγκόρ Κονασένκοφ είπε ακόμα ότι η Τουρκία προσπαθεί να αποκαταστήσει τις διαδρομές μεταφοράς λαθραίων όπλων στους τζιχαντιστές στο βορειοδυτικό Χαλέπι και να σώσει με όποιον τρόπο μπορεί τους τζιχαντιστές της που χάνουν τον πόλεμο σε όλα τα μέτωπα.

Η Ρωσία έχει ενδείξεις ότι η Τουρκία σχεδιάζει εισβολή στη Συρία σε συνεργασία με τη Σαουδική Αραβία, εξέλιξη που το TRIBUNE εκτιμά ότι θα παρασύρει την ανατολική Μεσόγειο σε γενικευμένη σύρραξη.

Τις τελευταίες ημέρες οι φιλότουρκοι τζιχαντιστές στο Χαλέπι ζήτησαν “εκεχειρία”, την οποία αποδέχεται και η συριακή κυβέρνηση, υπό τον όρο ότι δεν θα την εκμεταλλευτούν για να ενισχυθούν από την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία και να συνεχίσουν, μετά την ανασύνταξή τους, τον πόλεμο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Λαβρόφ: Η Ρωσία είναι έτοιμη για συνομιλίες στην Ουκρανία, αλλά όχι με τον Ζελένσκι

Πολωνία: Συνελήφθη ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με Ρώσους κατασκόπους

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr