Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία δέχθηκε πυραυλική επίθεση από τη Συρία – Σε εξέλιξη προβοκάτσια Ερντογάν

Η Τουρκία δέχθηκε πυραυλική επίθεση από τη Συρία – Σε εξέλιξη προβοκάτσια Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται προβοκάτσια ΤουρκίαςΣαουδικής Αραβίας για “αφορμή” εισβολής στη Συρία.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ντογάν, πύραυλοι που εκτοξεύτηκαν από τη Συρία έπληξαν τη Δευτέρα τη μεθοριακή πόλη Κιλίς της Τουρκίας και υπάρχουν πολλοί τραυματίες, όπως μεταδίδουν και ισχυρίζονται οι Τούρκοι.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αποσαφηνιστεί αν οι πύραυλοι αυτοί προέρχονταν από περιοχές της Συρίας οι οποίες ελέγχονται από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, αλλά καμία σημασία δεν έχει, αφού οι Τούρκοι ψάχνουν μια αφορμή να εισβάλουν όποια κι εάν είναι αυτή.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν επίσης ότι το τουρκικό πυροβολικό έπληξε (και καλά) θέσεις της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία. Εδώ φυσικά γελά και ο κάθε πικραμένος.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό κανάλι NTV οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις εκτόξευσαν βλήματα όλμων από την επαρχία Κιλίς εναντίον των τζιχαντιστών. Όλα αυτά βεβαίως τα λένε οι Τούρκοι και το TRIBUNE τα αμφισβητεί.

Ο βομβαρδισμός αυτός υποτίθεται ότι έγινε αφότου η τζιχαντιστική οργάνωση ανακατέλαβε την πόλη Αλ Ραΐ της βόρειας Συρίας, απ’ όπου οι άνδρες της είχαν εκδιωχθεί την Πέμπτη από τους “μετριοπαθείς” μισθοφόρους της Άγκυρας.

Το Ισλαμικό Κράτος και το Μέτωπο Αλ Νούσρα, το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, έχουν εξαιρεθεί από τη συμφωνία εκεχειρίας που επιτεύχθηκε στις 27 Φεβρουαρίου υπό την αιγίδα των ΗΠΑ και της Ρωσίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπάιντεν: Εφικτή «ακόμα και αύριο» η εκεχειρία στη Γάζα αν η Χαμάς απελευθερώσει ομήρους

Για τον Ερντογάν Ελλάδα και Τουρκία έχουν πολλές διαφορές – «Δεν πρέπει να αγνοούμε άλλα αμφιλεγόμενα σημεία εστιάζοντας σε μία και μόνο διαφορά»

Συνεχίζονται οι «επιτυχίες» Μητσοτάκη – Τουρκικά ΜΜΕ: Ο Ερντογάν θα θέσει στον Μητσοτάκη τον διαμοιρασμό του πλούτου της Ανατ. Μεσογείου

Βελόπουλος για επίσκεψη Ράμα: Η ΝΔ έκανε την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι

Le Figaro: Οι φασίστες Τούρκοι Γκρίζοι Λύκοι στη Γαλλία απειλούν βουλευτή, Αρμένιους, Έλληνες και Κούρδους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr