Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το ISIS δηλητηριάζει τον ποταμό Τίγρη – Χύνει τόνους πετρελαίου

Το ISIS δηλητηριάζει τον ποταμό Τίγρη – Χύνει τόνους πετρελαίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) άνοιξε ένα σωλήνα πετρελαίου και μολύνει τα νερά του ποταμού Τίγρη κοντά στην πόλη Καγιάρα, 45 χιλιόμετρα νότια της Μοσούλης, σύμφωνα με ιρακινή στρατιωτική πηγή.

Στόχος των τρομοκρατών είναι να δηλητηριάσουν τον ποταμό, που είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωση των Ιρακινών. Να σημειωθεί εδώ ότι ο Τίγρης είναι πλωτός στο μεγαλύτερο μήκος του.

Ο Αμίρ Ουαθίκ, Ιρακινός αξιωματικός στο επιτελείο που συντονίζει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στη βορειοδυτική επαρχία της Νινευή, είπε μιλώντας στο BasNews ότι το Ισλαμικό Κράτος ρίχνει πετρέλαιο στον ποταμό Τίγρη από νωρίς τη Δευτέρα ως αντίποινα για τις ήττες που υφίσταται το τελευταίο διάστημα από τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Ο ίδιος Ιρακινός αξιωματικός πρόσθεσε ότι το Ισλαμικό Κράτος ανατίναξε οκτώ σπίτια στην Καγιάρα την Τρίτη το πρωί που τα χρησιμοποιούσε η οργάνωση ως οχυρά ή κέντρα κράτησης.

Οι τζιχαντιστές κατέστρεψαν τα κτίρια ώστε να μην μπορεί να τα χρησιμοποιήσει ο ιρακινός στρατός όταν απελευθερώσει την Καγιάρα.

Το Ισλαμικό Κράτος υφίσταται συνεχώς ήττες στο Ιράκ με αποτέλεσμα να χάνει εδάφη και να περιορίζεται γύρω από τη Μοσούλη, με τις Αρχές του Ιράκ να ισχυρίζονται ότι η μεγαλούπολη θα έχει απελευθερωθεί μέχρι το τέλος του 2016.

Στις 9 Ιουλίου οι ιρακινές δυνάμεις απελευθέρωσαν το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καγιάρα και από τότε πολιορκούν την πόλη που κατέχεται από το Ισλαμικό Κράτος.

Μόλις απελευθερωθεί και η Καγιάρα επόμενος στόχος είναι η Μοσούλη. Το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καγιάρα είναι μεγάλης σημασίας, διότι από αυτό θα γίνεται η διοίκηση της πολιορκίας της Μοσούλης.

Η Μοσούλη, δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ, καταλήφθηκε από το Ισλαμικό Κράτος στις αρχές Ιουνίου 2014.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr