Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τραμπ αντικαθιστά το Obamacare με φθηνή ασφάλιση για όλους τους Αμερικανούς

Ο Τραμπ αντικαθιστά το Obamacare με φθηνή ασφάλιση για όλους τους Αμερικανούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ασφάλιση για όλους στη θέση του προγράμματος Obamacare υπόσχεται ο Ρεπουμπλικανός εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος επιδιώκει την ακύρωση του προγράμματος ασφαλιστικής κάλυψης και υγειονομικής περίθαλψης της κυβέρνησης του Μπαράκ Ομπάμα, όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή του στην Washington Post.

«Θα έχουμε ασφάλιση για όλους», διαβεβαίωσε ο κ. Τραμπ, σημειώνοντας ότι απορρίπτει την ιδέα ότι αυτοί που δεν έχουν τους πόρους να πληρώσουν για την ιατροφαρμακευτική τους κάλυψη θα την στερηθούν κιόλας.

«Υπήρχε μια φιλοσοφία σε κάποιους κύκλους ότι αν δεν μπορείς να πληρώσεις γι’αυτήν, δεν θα την έχεις. Αυτό δεν θα συμβεί με μας», σημείωσε.

Το Obamacare θα αντικατασταθεί από ένα σύστημα πιο αποτελεσματικό και λιγότερο δαπανηρό, σύμφωνα με τον ίδιο.

Οι ασφαλισμένοι «μπορούν να περιμένουν ότι θα έχουν πολύ καλές υπηρεσίες υγείας», σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι «αυτό θα λειτουργήσει υπό μια πολύ πιο απλή μορφή. Πολύ πιο φτηνή και πολύ καλύτερη».

Ο κ. Τραμπ ανέφερε ότι θα επικεντρωθεί στις φαρμακευτικές εταιρείες για την τιμολόγηση των φαρμάκων και ότι θα επιμείνει να έχουν απευθείας διαπραγματεύσεις με τους υπευθύνους Medicare και Medicaid, των κυβερνητικών υπηρεσιών υγείας για τους ηλικιωμένους και τους άπορους.

Το σχέδιό του, σύμφωνα με τον ίδιο, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και ότι προτίθεται να το αποκαλύψει μαζί με τους επικεφαλής του Κογκρέσου (Βουλής των Αντιπροσώπων και Γερουσίας), το οποίο ελέγχεται από τους συντηρητικούς Ρεπουμπλικανούς.

Περί τα 20 εκατομμύρια ανασφάλιστοι Αμερικανοί απέκτησαν κάλυψη στον τομέα της υγείας μέσω του Affordable Care Act, όπως είναι η επίσημη ονομασία του Obamacare.

Ο νόμος του κ. Ομπάμα δεν δημιούργησε σύστημα δημόσιας ασφάλισης, αλλά ενίσχυσε τη ρύθμιση της ιδιωτικής αγοράς ασφαλειών, από την οποία εξαρτάται μεγάλος αριθμός Αμερικανών.

Οι ασφαλιστές δεν έχουν πλέον το δικαίωμα να αυξομειώνουν το ύψος των ασφαλίστρων ανάλογα με το ιατρικό ιστορικό ή να αρνούνται να ασφαλίσουν έναν πολύ δαπανηρό ασθενή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr