Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Την πάτησε άσχημα ο Ερντογάν στη Συρία – Αμερικανικά τανκς σημαδεύουν τον τουρκικό στρατό (χάρτης+φωτο)

Την πάτησε άσχημα ο Ερντογάν στη Συρία – Αμερικανικά τανκς σημαδεύουν τον τουρκικό στρατό (χάρτης+φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την Παρασκευή ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωνε ότι μετά την κατάληψη της Αλ Μπαμπ από τον τουρκικό στρατό, θα στρεφόταν ανατολικά ενάντια στην πόλη Μανμπίτζ που ελέγχεται από τις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Al-Arabiya, ο Ερντογάν είπε ότι στόχος του είναι να εκκαθαρίσει τα εδάφη δυτικά του Ευφράτη από το συριακό κουρδικό σοσιαλιστικό κόμμα PYD, το οποίο κατηγορεί ως βραχίονα του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK).

Το σοσιαλιστικό PYD είναι εκείνο που έχει συστήσει τις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) που με τη σειρά τους αποτελούν τον κορμό των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), της συμμαχίας Κούρδων, Αράβων και Ασσυρίων που υποστηρίζεται από τον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ.

Κάθε επίθεση στην πόλη Μανμπίτζ είναι επίθεση στον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ. Ο Ερντογάν δείχνει να μην το σέβεται αυτό.

Ως αποτέλεσμα των δηλώσεων Ερντογάν, την (Καθαρά) Δευτέρα οι ΗΠΑ ανέπτυξαν αμερικανικά στρατεύματα στη Μανμπίτζ με τα όπλα τους στραμμένα προς τους Τούρκους και τους ισλαμιστές μισθοφόρους τους από τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA).

Είναι η πρώτη φορά που οι Αμερικανοί επιλέγουν ξεκάθαρα πλευρά. Στο Twitter αναρτήθηκαν και φωτογραφίες των αμερικανικών δυνάμεων στη Μανμπίτζ.

Στη μία βλέπουμε τεθωρακισμένα οχήματα με μια μεγάλη αμερικανική σημαία και στην άλλη αμερικανικά τανκς.

Σύμφωνα με μιντιακούς ακτιβιστές της περιοχής, οι Αμερικανοί ανέπτυξαν δεκάδες τανκς για να στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα στους Τούρκους να μην προελάσουν προς τη Μανμπίτζ.

Πώς φτάνουν τα αμερικανικά τανκς στη Συρία; Από ένα παλιό στρατιωτικό αεροδρόμιο στη βορειοανατολική Συρία που τους παραχώρησαν οι Κούρδοι ως βάση.

Την Καθαρά Δευτέρα όμως υπήρξε ακόμα μια σημαντική εξέλιξη.

Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις που βρίσκονταν νότια της τουρκοκρατούμενης Αλ Μπαμπ προέλασαν ανατολικά και κατέλαβαν τα εδάφη που τους χώριζαν τις θέσεις των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF).

Είναι αυτά που βλέπετε μέσα σε κόκκινο κύκλο στον χάρτη που ακολουθεί.

Με την κίνηση αυτή οι Σύροι “έκλεισαν” κάθε δρόμο στον Ερντογάν να προελάσει νοτιότερα στη Συρία.

Εάν ο Ερντογάν θελήσει να κινηθεί νότια θα πρέπει να πολεμήσει με τον συριακό στρατό που υποστηρίζεται από τους Ρώσους.

Εάν ο Ερντογάν θελήσει να κινηθεί ανατολικά θα πρέπει να πολεμήσει με τους Κούρδους και τα αμερικανικά στρατεύματα που παρατάσσονται ως ασπίδα τους.

Με απλά λόγια ο Ερντογάν και ο νεο-οθωμανικός ιμπεριαλισμός του την πάτησαν άσχημα στη Συρία.

Η περιβόητη “Ασπίδα του Ευφράτη”, δηλαδή η τουρκική εισβολή στη βορειοδυτική Συρία – δυτικά του Ευφράτη, αποδείχθηκε μια θανάσιμη παγίδα για τον “σουλτάνο” της Άγκυρας.

Από τις 24 Αυγούστου 2016, που μπήκε στη Συρία, κατάφερε να φτάσει μέχρι την Αλ Μπαμπ, δηλαδή μόλις 30 χιλιόμετρα από τα τουρκικά σύνορα.

Έξι μήνες που πολεμά ο Ερντογάν στη Συρία έχει προελάσει 30 χιλιόμετρα.

Αυτό είναι και μια απάντηση στον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που την Κυριακή δήλωνε αλαζονικά (απαντώντας στον Πάνο Καμμένο) ότι οι Έλληνες γνωρίζουμε τι μπορεί να κάνει ο τουρκικός στρατός. Όχι μόνο γνωρίζουμε, αλλά και το βλέπουμε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr