Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

30.000 στρατιώτες συγκέντρωσε ο Άσαντ στη βόρεια Συρία για μεγάλη επίθεση – Στόχος η Ιντλίμπ (χάρτης)

30.000 στρατιώτες συγκέντρωσε ο Άσαντ στη βόρεια Συρία για μεγάλη επίθεση – Στόχος η Ιντλίμπ (χάρτης)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο στρατός της Συρίας συγκεντρώνει δυνάμεις και προετοιμάζεται να εξαπολύσει μεγάλη επίθεση ενάντια στους τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και τους “μετριοπαθείς” φιλότουρκους ισλαμιστές που ελέγχουν τη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας.

Σύμφωνα με πηγές έχουν συγκεντρωθεί 25.000-30.000 στρατιώτες του συριακού στρατού, παραστρατιωτικοί της λιβανέζικης Χεζμπολάχ και Ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης, οι οποίοι και θα επιτεθούν στους τρομοκράτες που κατέχουν την Ιντλίμπ. Η εκστρατεία αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον τρεις μήνες.

Οι συριακές δυνάμεις θα επικεντρωθούν στις πόλεις Τζαμπάλ Αλ Ζαουίγια και Τζισρ Αλ Σουγκούρ, ενώ οι Ιρανοί και η Χεζμπολάχ θα επιχειρήσουν να σπάσουν την πολιορκία των δύο σιιτικών χωριών, που αποτελούν τον μοναδικό κυβερνητικό θύλακα στην επαρχία της Ιντλίμπ, Καφράγια και Αλ Φούα.

Αυτή τη στιγμή στην Ιντλίμπ οι τζιχαντιστές και οι ισλαμιστές μάχονται μεταξύ τους. Η τουρκόφιλη Αχράρ Αλ Σαμ από τη μία και από την άλλη η Ταχρίρ Αλ Σαμ, όπως ονομάζεται η νέα συμμαχία που συγκρότησε η Αλ Κάιντα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τζιχαντιστές δεν είναι μόνο σε μειονεκτική θέση επειδή πολεμάνε μεταξύ τους αλλά και γιατί πολλούς άνδρες τους πήρε οι Τουρκία και τους μετέφερε στα βόρεια της επαρχίας της Χαλεπιού, όπου έχει εισβάλλει με την επιχείριση Ασπίδα του Ευφράτη, για να πολεμήσουν ως μισθοφόροι της. Άρα είναι διπλά αποδυναμωμένοι.

Αν και οι προετοιμασίες είναι σχεδόν έτοιμες για την εκστρατεία, οι κυβερνητικές και φιλοκυβερνητικές δυνάμεις που έχουν συγκεντρωθεί στην περιοχή δεν θα κινηθούν στο άμεσο μέλλον επειδή πρέπει πρώτα να επιλυθεί το πρόβλημα της τουρκικής εισβολής στη βορειοδυτική Συρία.

Εάν οι κυβερνητικές δυνάμεις κινηθούν προς την Ιντλίμπ υπάρχει ο κίνδυνος η πόλη του Χαλεπιού να δεχθεί επίθεση από τους μισθοφόρους των Τούρκων από τα βόρεια.

Οι σχεδιασμοί αυτοί είναι ενάντια στις τουρκικές βλέψεις αλλά η Άγκυρα δεν μπορεί να κάνει και πολλά εξαιτίας της υποστήριξης της Ρωσίας στην κυβέρνηση της Συρίας.

Πολεμικός χάρτης της βορειοδυτικής Συρίας: Με κόκκινο χρώμα είναι τα εδάφη που ελέγχει η κυβέρνηση, με πράσινο η Αλ Κάιντα με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό, με κίτρινο οι Κούρδοι με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, με μαύρο το Ισλαμικό Κράτος και με μπλε η τουρκική εισβολή μαζί με μονάδες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού. Εάν ο στρατός της Συρίας επιτεθεί προς την Ιντλίμπ υπάρχει ο κίνδυνος οι Τούρκοι από τον βορρά να κινηθούν προς το Χαλέπι. Μέχρι να ασφαλιστεί το Χαλέπι η εκστρατεία για την απελευθέρωση της υπόλοιπης επαρχίας του Χαλεπιού και της Ιντλίμπ θα περιμένει.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Μπαράζ επιθέσεων του Ισραήλ σε θέσεις της Χεζμπολάχ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr