Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυτό είναι το μεγαλύτερο αεροπλάνο του κόσμου – «Τρομάζουν» οι δυνατότητες του (φωτο+βίντεο)

Αυτό είναι το μεγαλύτερο αεροπλάνο του κόσμου – «Τρομάζουν» οι δυνατότητες του (φωτο+βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το μεγαλύτερο αεροπλάνο του κόσμου, του οποίου «τρομάζουν» οι δυνατότητες,  που σχεδιάστηκε ποτέ έως σήμερα στο πλανήτη και παρουσιάστηκε την Τετάρτη μαζί με όλες τις προδιαγραφές του. Το «υπερόπλο» ανήκει στον συνιδρυτή της Microsoft, Paul Allen.

Το Stratolaunch, όπως ονομάζεται,έχει δύο καμπίνες, τα άκρα των φτερών του έχουν απόσταση μεγαλύτερη από αυτή ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου, και σχεδιάστηκε με σκοπό να εκτοξεύει δορυφόρους σε τροχιά πάνω απ’ τη γη.

Η απόσταση που χωρίζει τα άκρα των δύο φτερών είναι ίση με 118 μέτρα και το αεροπλάνο έχει συνολικά έξι κινητήρες τύπου 747.

Επίσης, στην παρουσίαση επισημάνθηκε πως ο χώρος ανάμεσα στους δύο θαλάμους των αεροπλάνων είναι σχεδιασμένος ωστέ να τοποθετούνται οι δορυφόροι που θα μεταφέρει

Το 2011, οι εκτιμήσεις λέγανε πως η κατασκευή του αεροσκάφους θα κοστίσει 300 εκατομμύρια δολάρια, αλλά ακόμη δεν έχουν υπάρξει περαιτέρω ενημερώσεις για το τελικό κόστος του.

Το αεροπλάνο μαμούθ, που έχει για παρατσούκλι το όνομα ‘Roc’, ζυγίζει 250 τόνους χωρίς να υπολογίζεται οποιασδήποτε φύσης φορτίο.

Η καινοτόμα κίνηση του Allen συμπίπτει με μια πλειάδα επιχεριηματικών πρωτοβουλιών που έχουν λάβει χώρα στον συγκεκριμένο τομέα.

Αλλά το όραμα του Allen είναι κάπως διαφορετικό από την SpaceX του Musk ή την Blue Origin του Μπέζος. Για παράδειγμα, ο Musk σκοπεύει να μεταφέρει πλούσιους ανθρώπους στον Άρη.

Ο Allen όμως στοχεύει στην εκτόξευση δορυφόρων με ακρίβεια, ταχύτητα και οικονομία.

«Στόχος είναι να τεθεί σε λειτουργία έως το 2019»

Ο διευθύνων σύμβουλος του Stratolaunch, Jean Floyd, ανέφερε πως ο στόχος είναι να τεθεί σε λειτουργία έως το 2019.

«Τις επόμενες εβδομάδες θα διεξάγουμε δοκιμές εδάφους και πτήσης στο Mojave Air and Space Port. Πρόκειται για το πρώτο τέτοιου είδους αεροσκάφος, έτσι θα είμαστε επιμελείς κατά τη διάρκεια των δοκιμών και θα συνεχίσουμε να δίνουμε προτεραιότητα στην ασφάλεια των πιλότων, του πληρώματος και του προσωπικού μας» δήλωσε ο Floyd.

Δείτε βίντεο:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Ο Ζελένσκι πανευτυχής που θα πάρει νέα αμερικανικά δισ. δολάρια

Η NASA προειδοποιεί: «Η Κίνα θα στείλει όπλα στο Φεγγάρι»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr