Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στις 28 Σεπτεμβρίου ο Πούτιν στην Άγκυρα – Με τον Ερντογάν χτίζουν τη συμμαχία με το Ιράν

Στις 28 Σεπτεμβρίου ο Πούτιν στην Άγκυρα – Με τον Ερντογάν χτίζουν τη συμμαχία με το Ιράν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν θα επισκεφθεί την Άγκυρα στις 28 Σεπτεμβρίου για να συναντηθεί με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι δύο ηγέτες αναμένεται να συντονίσουν τις απόψεις τους στα μεσανατολικά θέματα πριν ο τουρκικός στρατός εισβάλει στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας.

Η επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου στην τουρκική πρωτεύουσα προηγείται της επίσκεψης του βασιλιά Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας στη Μόσχα, που είναι προγραμματισμένη για τις 5-7 Οκτωβρίου.

Η επαναπροσέγγιση Τουρκίας-Ρωσίας έγινε κατορθωτή εξαιτίας των εντάσεων που έχουν οι δύο χώρες με τη Δύση και ιδιαίτερα με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Τουρκία έδειξε καλό πρόσωπο στη Ρωσία σταματώντας την υποστήριξη που παρείχε στους ισλαμιστές στο Χαλέπι, πράγμα που άνοιξε τον δρόμο για την απελευθέρωση της πόλης από τον συριακό στρατό και τους Ρώσους, ενώ η Ρωσία σταμάτησε να υποστηρίζει όπως πριν τους Κούρδους στη βόρεια Συρία.

Επίσης, είναι η Ρωσία επέτρεψε στην Τουρκία να εισβάλει στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού και να δημιουργήσει έναν θύλακα μεταξύ των κουρδικών καντονιών της Εφρίν και της Μανμπίτζ.

Στο παρελθόν η Ρωσία είχε καταγγείλει την Τουρκία στον ΟΗΕ και στη Διεθνή Κοινότητα ότι υποστήριζε τους ισλαμιστές και τους τζιχαντιστές στη Συρία.

Αυτή η εποχή όμως πέρασε. Τώρα η Τουρκία συνεργάζεται με τη Ρωσία, αναζητώντας την υποστήριξη της Μόσχας στη διασφάλιση της εύθραυστης εδαφικής της ακεραιότητας.

Η τουρκική ηγεσία επιδιώκει μια στρατηγική σχέση με τη Ρωσία για να αναπληρώσει τις απώλειες σε συμμαχίες από τη Δύση.

Να σημειωθεί ότι Πούτιν και Ερντογάν έχουν συναντηθεί περισσότερες από 30 φορές στα χρόνια που ηγούνται των χωρών τους, ακόμα και σε περιόδους που οι σχέσεις τους δεν ήταν οι καλύτερες.

Ο Ερντογάν έχει προγραμματίσει αμέσως μετά να επισκεφτεί το Ιράν τον Οκτώβριο για να ενισχύσει τη στρατιωτική συνεργασία μεταξύ Άγκυρας και Τεχεράνης, ενώ τις δύο χώρες φαίνεται να “ενώνει” η κουρδική απειλή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Ζαχάροβα σε Μητσοτάκη: «Αξιολύπητο στην εθνική εορτή να υπενθυμίζουμε στην Αθήνα στοιχειώδη μαθήματα ιστορίας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr