ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισπανία: Έπεσε στο 1,57 ευρώ το λίτρο η βενζίνη μετά τη μείωση του ΦΠΑ – Μείωση φόρων και στο ρεύμα

Ισπανία: Έπεσε στο 1,57 ευρώ το λίτρο η βενζίνη μετά τη μείωση του ΦΠΑ – Μείωση φόρων και στο ρεύμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το ισπανικό κοινοβούλιο ενέκρινε την Πέμπτη 26/03 δέσμη μέτρων, ύψους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ, που αποσκοπεί στην άμβλυνση των επιπτώσεων του πολέμου στη Μέση Ανατολή, κυρίως χάρη σε μια δραστική μείωση των φόρων στην ενέργεια.

Το σχέδιο της κυβέρνησης του σοσιαλιστή Πέδρο Σάντσεθ υπερψήφισαν 175 βουλευτές, 33 καταψήφισαν και 141 επέλεξαν την αποχή.

Μεταξύ των μέτρων που ανακοίνωσε ήταν η μείωση του ΦΠΑ στα καύσιμα από 21% σε 10%.

Ο Σάντσεθ εξήγησε πως η κίνηση αυτή θα οδηγήσει σε μείωση έως και 0,30 ευρώ της τιμής στην αντλία, κάτι που μεταφράζεται σε εξοικονόμηση περίπου 20 ευρώ για το γέμισμα του ρεζερβουάρ ενός αυτοκινήτου μεσαίου κυβισμού.

Στην Ισπανία η τιμή της αμόλυβδης 95 οκτανίων αυξήθηκε από 1,48 ευρώ το λίτρο στις 28 Οκτωβρίου -όταν ξεκίνησαν οι αμερικανοϊσραηλινές επιθέσεις εναντίον του Ιράν- σε 1,80 ευρώ/λίτρο το περασμένο Σαββατοκύριακο, προτού υποχωρήσει την Τετάρτη 25/03 σε 1,57 ευρώ/λίτρο μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης.

Σε έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε εξάλλου μείωση των φόρων στο ηλεκτρικό ρεύμα κατά 60%, κυρίως μέσω της αναστολής του φόρου στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Δεσμεύτηκε επίσης για επιβολή «πλαφόν στην τιμή πώλησης βουτανίου και προπανίου», επιδότηση 0,20 ευρώ/λίτρο για «μεταφορείς, αγρότες, κτηνοτρόφους και ψαράδες» που έχουν πληγεί σημαντικά από την άνοδο στις τιμές των καυσίμων, καθώς και επιδότηση για την αγορά λιπασμάτων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πρωτιά της Ελλάδας στην ΕΕ στις ανατιμήσεις φυσικού αερίου, τρίτη θέση στο ρεύμα τον Οκτώβριο

Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ μαζί στην άμυνα, την ενέργεια, την ειρήνη και την ασφάλεια – Χαλύβδινη συμμαχία στην Ανατολική Μεσόγειο

Αλλεπάλληλες απειλές για βόμβες σε αεροπλάνα – Απειλή και σε πτήση της Aegean Airlines

Φωτιά σε δύο τάνκερ και ένα ρυμουλκό στα Στενά του Ορμούζ, ανακοίνωσαν οι Φρουροί της Επανάστασης

Η Τουρκία απειλεί να βυθίσει το γαλλικό ερευνητικό σκάφος Abeille Marengo για το καλώδιο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr