Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρωτοκλασάτος υπουργός του Έντι Ράμα σε καρτέλ ναρκωτικών – “Ήταν μεσάζοντας του Ράμα”

Πρωτοκλασάτος υπουργός του Έντι Ράμα σε καρτέλ ναρκωτικών – “Ήταν μεσάζοντας του Ράμα”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Άσχημα στριμωγμένο είναι το καθεστώς του Έντι Ράμα στην Αλβανία μετά τις αποκαλύψεις για εμπλοκή βουλευτή και πρώην κορυφαίου υπουργού του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος σε καρτέλ ναρκωτικών.

Ο βουλευτής και πρώην υπουργός Εσωτερικών, ο 37χρονος Σαημίρ Ταχίρι, φέρεται να έπαιρνε “μερίδιο” πολλών εκατομμυρίων ευρώ από το καρτέλ.

Το όνομά του πρωτοκλασάτου κυβερνητικού στελέχους αναφέρεται σε συνομιλίες των μελών του καρτέλ που κατέγραψε η Ιταλική Αστυνομία που τους παρακολουθούσε.

Η Ιταλική Αστυνομία συνέλαβε τη Δευτέρα συμμορία Αλβανών που διακινούσαν 3,5 τόνους κάνναβης. Η συμμορία παρακολουθούνταν επί χρόνια.

Την Τρίτη το μεσημέρι άρχισαν να βγαίνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποσπάσματα από τις 417 σελίδες καταγεγραμμένων παρακολουθήσεων του καρτέλ “Χαμπίλαϊ” από την Ιταλική Αστυνομία.

Τη σκυτάλη πήραν στη συνέχεια οι ιστοσελίδες και οι τηλεοπτικοί σταθμοί της Αλβανίας.

Ο Χαμπιλάι, με καταγωγή από την Αυλώνα, είναι ξάδελφος του σοσιαλιστή πολιτικού Σαημίρ Ταχίρι.

Στις συνομιλίες που κατέγραψε η Ιταλική Αστυνομία τα μέλη του καρτέλ εμπλέκουν ονομαστικά τον Σαημίρ Ταχίρι.

Σε μία απ αυτές ακούγεται ότι θα δώσουν στον Ταχίρι 30.000 ευρώ, σε μια άλλη λένε ότι ο Ταχίρι κερδίζει 5 εκατ. ευρώ το μήνα, αλλά για την προεκλογική εκστρατεία δεν του φθάνουν ούτε 20 εκατ. ευρώ.

Σε άλλη μέλος του κυκλώματος αναφέρει ότι αγόρασε ακριβά περιδέραια για τη μητέρα και τη σύζυγο του Ταχίρι.

Ο “νονός” του καρτέλ Χαμπίλαϊ κυκλοφορούσε με ένα Audi ιδιοκτησίας του ξαδέλφου του υπουργού. Με το αυτοκίνητο αυτό ταξίδευε στην Ελλάδα και στην Ιταλία.

Σε μία από τις καταγεγραμμένες συνομιλίες ανάμεσα στο «νονό» και ένα από τα μέλη, αναφέρεται ότι “30 χιλ. ευρώ θα πάρει ο θείος”, “30 χιλ. ευρώ θα πάρει ο Σαημίρ” και συνεχίζεται η μοιρασιά. Τα αλβανικά Μέσα αναρωτιούνται ποιος μπορεί να είναι ο “θείος”, ο οποίος λάμβανε ίδιο ποσοστό με τον (πρώην) Υπουργό Εσωτερικών της χώρας.

Αλβανική αντιπολίτευση: Ο Ταχίρι μεσάζοντας ανάμεσα στο καρτέλ και στον Ράμα

Ο Λουλζίμ Μπάσα, πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματο Αλβανίας και ηγέτης της αντιπολίτευσης, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι οι παρακολουθήσεις επιβεβαιώνουν τις κατηγορίες του κόμματός του για διασυνδέσεις της κυβέρνησης Ράμα με τη διακίνηση ναρκωτικών και τα βρώμικα ναρκοδολάρια που χρησιμοποιήθηκαν προεκλογικά για την εξαγορά ψήφων.

Ο ηγέτης της αλβανικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε ευθέως και τον πρωθυπουργό Ράμα. Είπε ότι ο Ταχίρι ήταν απλά ένας μεσάζοντας μεταξύ του καρτέλ και του ίδιου του Έντι Ράμα.

Ο Λουλζίμπ Μπάσα κατηγόρησε τον Έντι Ράμα ως προσωπικά υπεύθυνο για τη μετατροπή της Αλβανίας σε χασισοφυτεία και ζήτησε τη σύλληψη του πρώην υπουργού Ταχίρι.

Ο Μπάσα δεν παρέλειψε να προειδοποιήσει ότι έρχονται και άλλες φοβερές αποκαλύψεις στα φώτα της δημοσιότητας που θα κάψουν και άλλους υπουργούς του Ράμα.

Και το Σοσιαλιστικό Κίνημα Ένταξης, διάσπαση του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος, εξαπέλυσε σφοδρές κατηγορίες κατά του Έντι Ράμα.

Η πρόεδρος του κινήματος Μονίκα Κρυεμάδι κατηγόρησε κι αυτή ότι ο Ταχίρι ήταν ο ενδιάμεσος του Ράμα με τον κόσμο του εγκλήματος.

Η Κρυεμάδι είπε ακόμα ότι θα επιδιώξει τη συγκρότηση κοινού αντιπολιτευόμενου μετώπου με το Δημοκρατικό Κόμμα κατά της κυβέρνησης Ράμα.

Η ίδια κατηγόρησε τον Έντι Ράμα και για διασυνδέσεις με την ολιγαρχία της χώρας, με σκοπό το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος.

Να σημειωθεί εδώ ότι αυτή η κουβέντα δεν γίνεται τώρα για πρώτη φορά στην Αλβανία.

Προεκλογικά η αντιπολίτευση τον κατηγορούσε ευθέως για εμπλοκή με τα καρτέλ ναρκωτικών και για τα δισεκατομμύρια ναρκοδολαρίων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών

Συνελήφθη με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο: Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου Φρέντη Μπελέρη

Ο Νίκος Δένδιας παρουσία του Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα για το πώς λύνουν τις διαφορές τους οι πολιτισμένες χώρες

Έφτιαξαν fake βίντεο πορνό με τη Μελόνι – Στη Δικαιοσύνη η πρωθυπουργός της Ιταλίας

Κατακραυγή για τον τραμπούκο Ράμα: Έσπρωξε γυναίκα δημοσιογράφο μπροστά στις κάμερες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr