Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συναγερμός στη Βρετανία: 250 μαχητές της ISIS σε αγγλικό έδαφος!

Συναγερμός στη Βρετανία: 250 μαχητές της ISIS σε αγγλικό έδαφος!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συναγερμός έχει σημάνει στη Βρετανία, με τη Daily Mail στη διαδικτυακή της έκδοση να γράφει: “Πώς είναι δυνατόν ένας στους τέσσερις αλλοδαπούς που πολεμάνε με το Ισλαμικό Κράτος να είναι Βρετανοί;” και να επισημαίνει σε υπότιτλους:

500 από τους 2.000 ξένους που υπολογίζεται ότι πολεμάνε με το Ισλαμικό Κράτος είναι Βρετανοί.

Μέλος της Βουλής εκτιμά ότι στην πραγματικότητα είναι κοντά στους 2.000 οι Βρετανοί.

Οι περισσότεροι πάνε αεροπορικώς στην Κωνσταντινούπολη και από εκεί παίρνουν λεωφορείο που τους αφήνει στα σύνορα με τη Συρία.

Περισσότεροι Βρετανοί μουσουλμάνοι πολεμάνε με το Ισλαμικό Κράτος παρά υπηρετούν στον βρετανικό στρατό.

Η Daily Mail γράφει ότι ένας στους τέσσερις ξένους που πολεμάνε με το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στη Συρία είναι Βρετανοί και οι μισοί από αυτούς έχουν επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η βρετανική κυβέρνηση λέει ότι περίπου 500 Βρετανοί βρίσκονται ανάμεσα στους τζιχαντιστές και 250 από αυτούς έχουν επιστρέψει στη Βρετανία με την αστυνομία και τις υπηρεσίες ασφαλείας να τους παρακολουθούν.

Ο Καλίντ Μαχμούντ (Khalid Mahmood), Βρετανός εργατικός βουλευτής, είπε στο Κανάλι 4 ότι το έλλειμμα σε συνοριακούς ελέγχους είναι η αιτία που η κυβέρνηση υπολογίζει τους Βρετανούς τζιχαντιστές σε τόσο χαμηλό αριθμό. “Θεωρώ ότι είναι περίπου 2.000” πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, στις ένοπλες δυνάμεις του Ηνωμένου Βασιλείου υπηρετούν περίπου 600 μουσουλμάνοι, δηλαδή μόνο το 0,4% των ενστόλων. Κι αυτό το νούμερο απέχει πολύ από το 4,3% του βρετανικού πληθυσμού που είναι μουσουλμάνοι.

Η Ιρλανδική Αστυνομία θεωρεί ότι περίπου 30 τζιχαντιστές χρησιμοποιούν την Ιρλανδία ως βάση για να πηγαινοέρχονται στη Συρία και το Ιράκ.

Ο φόνος του Τζέιμς Φόλεϊ από τον καλούμενο ως “Τζον”, έναν από τη συμμορία των Βρετανών τζιχαντιστών γνωστών μεταξύ των μακελάρηδων με το παρατσούκλι οι “Beatles”, έχουν ενισχύσει τους φόβους ότι στα πεδία των μαχών της Συρίας και του Ιράκ κυριαρχούν Βρετανοί εξτρεμιστές.

Οι ειδικοί λένε ότι οι Βρετανοί τζιχαντιστές πάνε αεροπορικώς στην Κωνσταντινούπολη και από εκεί με λεωφορείο πάνε μέχρι τα σύνορα με τη Συρία.

Ακολουθούν ορισμένοι από τους σεσημασμένους Βρετανούς τζιχαντιστές:

Abu Abdullah Al Brittani
Abu_Abdullah_al_Britani

Ο 32χρονος είναι ένας από τους δέκα Βρετανούς από το Πόρτσμουθ που ταξίδεψαν μέχρι τη Συρία για να καταταγούν στο Ισλαμικό Κράτος.

Ο Βρετανός τζιχαντιστής, που ισχυρίζεται ότι πολεμά για το Ισλαμικό Κράτος, προσπάθησε να δελεάσει ένα παιδί να εγκαταλείψει το σπίτι και την οικογένειά του, δίνοντάς του μέσω διαδικτύου οδηγίες πώς να φύγει από τη Βρετανία και να ταξιδέψει μέχρι τη Μέση Ανατολή.

Ο άνδρας που αποκαλείται Αμπού Αμπντουλάχ Αλ Μπριτάνι (Abu Abdullah Al Brittani) έδωσε λεπτομερείς οδηγίες σε νεαρούς Βρετανούς μουσουλμάνους μέσω του σάιτ Ask.FM πώς να φτάσουν στο Ιράκ και στη Συρία. Ο Αλ Μπριτάνι προσπάθησε να στρατολογήσει νέους για το Ισλαμικό Κράτος. Διαβάστε αναλυτικά τη συνομιλία που είχε, εδώ: Η «μόδα» των τζιχαντιστών εξαπλώνεται στη Βρετανία – Διαβάστε να φρίξετε!

Muhammad Hamidur Rahman

Muhammad_Rahman

Από προϊστάμενος της Primark κατατάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος και σκοτώθηκε στη Συρία.

Ο Μουχάμαντ Χαμιντούρ Ραχμάν (Muhammad Hamidur Rahman), ήταν 25 ετών, από το Πόρτσμουθ και σκοτώθηκε σε μάχη τον Ιούλιο.

Ο πατέρας του, Αμπντούλ Χανάν, ένας 52χρονος υπάλληλος σε ινδικό εστιατόριο, είπε ότι η οικογένεια έλαβε μήνυμα από έναν φίλο του Ραχμάν στη Συρία, ο οποίος και τους πληροφόρησε ότι ο γιος τους είχε σκοτωθεί.

Ο Ραχμάν είναι ο δεύτερος Βρετανός τζιχαντιστής από το Πόρτσμουθ που σκοτώθηκε στη Συρία. Ο πρώτος ήταν ο φίλος του Ιφτεκάρ Τζαμάν, 23 ετών, που σκοτώθηκε τον Δεκέμβριο.

Ο πατέρας του Ραχμάν ανέφερε ότι ο Τζαμάν είχε πάει πρώτος στη Συρία, στις αρχές του 2013, και στη συνέχεια στρατολόγησε και τον γιο του μέσω των social media.

Ο Ραχμάν δεν είχε ενημερώσει κανένα μέλος της οικογένειάς του ότι θα πήγαινε στη Συρία, απλά ξαφνικά εξαφανίστηκε από το Πόρτσμουθ. Μέρες αργότερα, έλαβαν ένα τηλεφώνημα από τον ίδιο που τους ενημέρωνε ότι ήταν στη Συρία. Ο πατέρας του αναφέρει: “Μας ζήτησε να προσευχόμαστε για εκείνον, είπε ότι ήθελε να γίνει μάρτυρας για τη χάρη του Αλλάχ”.

Mashudur Choudhury

Mashudur_Choudhury

Είναι ο πρώτος Βρετανός που κρίθηκε ένοχος επειδή ταξίδεψε στη Συρία για να πολεμήσει στον εκεί εμφύλιο πόλεμο.

Η αστυνομία είπε ότι η καταδίκη του Μασουντούρ Χουντχούρι (Mashudur Choudhury), 31 ετών, προλείανε το έδαφος ώστε και άλλοι που θα επιστρέψουν από τον πόλεμο στη Βρετανία να διωχθούν.

Πατέρας δύο παιδιών πήγε να πολεμήσει με την Αλ Κάιντα για να ξεπλύνει την ντροπή του, που είχε εξαπατήσει τους δικούς του ανθρώπους.. Ο Χουντχούρι είχε πει στην οικογένειά του είπε ότι έπασχε από καρκίνο και μάλιστα δανείστηκε και 35.000 λίρες για να πληρώσει τις θεραπείες του. Στην πραγματικότητα πήγε διακοπές και σπατάλησε τα χρήματα με πόρνες και κάνοντας ζωή πολυτελείας.

Αφού… ξεχαρμάνιασε, αποφάσισε να μετανοήσει και σκέφτηκε ότι ο καλύτερος τρόπος ήταν να γίνει μάρτυρας πολεμώντας εναντίον της κυβέρνησης της Συρίας.

Ωστόσο, ακόμα και εκεί, απέτυχε να περάσει τη διαδικασία επιλογής για να ενταχθεί σε μία σκληροπυρηνική οργάνωση Σύρων επαναστατών και μάλιστα τον έδιωξαν από το στρατόπεδό τους ατιμασμένο.

Συνελήφθη από τη βρετανική αντιτρομοκρατική υπηρεσία κατά την επιστροφή του στη Βρετανία τον περασμένο Οκτώβριο.

Ifthekar Jaman

Ο Ιφτεκάρ Τζαμάν (Ifthekar Jaman), 23 ετών, πέθανε πέρσι σε μάχη. Ήταν ένας από τους 350 περίπου Βρετανούς οι οποίοι είχαν σχηματίσει τη λεγόμενη Βρετανική Ταξιαρχία, που πολεμά με το Ισλαμικό Κράτος.

Ένα μήνα πριν πεθάνει έλεγε ότι ήταν έτοιμος να γίνει μάρτυρας, δηλώνοντας ότι “δεν σκοπεύω να επιστρέψω, μόνο η μεταθανάτια ζωή έχει σημασία, για να κερδίσεις τον αιώνιο παράδεισο απαιτείται μία τόσο μικρή θυσία”. Προσπαθούσε μάλιστα να στρατολογήσει κι άλλους Βρετανούς μέσω twitter. Μάλιστα περιέγραφε τον πόλεμο στη Συρία ως “πεντάστερη Τζιχάντ”, εξαιτίας της φύσης της ωραίας και ήρεμης φύσης της.

Salma και Zahra Halane

koritsia

Οι δύο μαθήτριες και αδελφές εγκατέλειψαν τη Βρετανία για να καταταγούν στο Ισλαμικό Κράτος και να παντρευτούν πολέμαρχους τζιχαντιστές. Είναι γνωστές ως “τρομοκρατικές δίδυμες”. Ζουν στη Συρία.

Η Σάλμα και η Ζάχρα, και οι δύο 16 ετών, εγκατέλειψαν την οικογένειά τους ένα μήνα πριν για να βρουν τον “παράδεισο” στον πόλεμο της Μέσης Ανατολής.

Ορκίστηκαν να μην επιστρέψουν ποτέ στη Βρετανία και στα social media κάνουν αναρτήσεις όπου εκπαιδεύονται στα όπλα, όπως να ρίχνουν χειροβομβίδες και να χρησιμοποιούν καλάσνικοφ.

Οι αδελφές ήταν εξαιρετικές μαθήτριες και ήθελαν να γίνουν γιατροί.

Σε ένα tweet, από τον λογαριασμό τους, έγραψαν: “Από εκπαιδευόμενες να γίνουμε γιατροί, τώρα εκπαιδευόμενες δολοφόνοι. Θα γίνω γιατρός για το Ισλαμικό Κράτος, όχι για τους παγανιστές”.

Τα κορίτσια έφυγαν από το σπίτι τους στο Μάντσεστερ μεσάνυχτα και πήραν μια πτήση για την Τουρκία. Από εκεί βρέθηκαν στα σύνορα με τη Συρία και πέρασαν στην εμπόλεμη ζώνη.

Η αστυνομία εκτιμά ότι τα κορίτσια ακολούθησαν τον αδελφό τους στη Συρία, ο οποίος επίσης εγκατέλειψε την “εξαιρετική” του ακαδημαϊκή καριέρα για να καταταγεί στο Ισλαμικό Κράτος πριν ένα χρόνο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ισραηλινή βασίλισσα της ομορφιάς που υπηρέτησε στην πρώτη γραμμή του πολέμου δέχθηκε επίθεση στη Νέα Υόρκη

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr