Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Forbes: Ίσως η διχοτόμηση είναι μία λύση στην Ουκρανία

Forbes: Ίσως η διχοτόμηση είναι μία λύση στην Ουκρανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

“Ίσως υπάρχει μια λύση για το ζήτημα της Ουκρανίας, χωρίς να χρειαστεί μια στρατιωτική εμπλοκή και χωρίς την περαιτέρω επιβολή οικονομικών κυρώσεων. Να “δώσουμε” την ανατολική Ουκρανία στην Ρωσία, όπως την Κριμαία, και έτσι γρήγορα το υπόλοιπο κομμάτι της Ουκρανίας να μπει στην Ευρώπη, υποστηρίζουν πολλοί αναλυτές” σημειώνει στο άρθρο του στην ηλεκτρονική έκδοση του Forbes o Μαρσέλ Μίχελσον.

Το άρθρο αυτό σε ένα κορυφαίο πλην καθεστωτικό μέσο ενημέρωσης Δύσης στην Ουκρανία αποκτά ιδιαίτερη αξία αφού εκφράζει ένα κομμάτι της αμερικανικής πολιτικής σκηνής που δεν θέλει περαιτέρω εμπλοκή στην Ουκρανία, ούτε θεωρεί ότι η Ουκρανία είναι το μείζον θέμα της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ.

Όπως σημειώνει στο άρθρο του ο Μίχελσον υπάρχει απροθυμία στις δυτικές χώρες να εμπλακούν σε ένα πόλεμο στην Ουκρανία ενώ την ίδια ώρα θα χρειαστεί να περάσει πολύς χρόνος για να αρχίσουν να πλήττουν την ρωσική οικονομία οι κυρώσεις της Δύσης.

Παράλληλα το εμπάργκο της Ρωσίας είναι βέβαιο ότι θα πλήξει τον εξαγωγικό τομέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης προξενώντας μεγάλο πλήγμα τόσο στην ανεργία όσο και συνολικά στην οικονομία της Ευρώπης.

Όλο και περισσότεροι αναλυτές, σημειώνει ο Μίχελσον, ότι προτείνουν να “παγώσει” η αντιπαράθεση στην Ουκρανία, με την Κριμαία και την ανατολική Ουκρανία να ελέγχονται από τους Ρώσους και την υπόλοιπη Ουκρανία να είναι στην αγκαλιά της Ευρώπης.

Ο Ούρλιχ Σπεκ από το Carnegie Europe που ειδικεύεται στην εξωτερική πολιτική της Γερμανίας τονίζει ότι τα σύνορα της Ουκρανίας με την Ρωσία είναι τόσο πολύ εκτεθειμένα που καμία Ευρώπη και καμία Αμερική δεν μπορεί να τα προστατεύσει.

Όμως ο Ούρλιχ Σπεκ σημειώνει και κάτι πιο σημαντικό.

Κατηγορεί την Άνγκελα Μέρκελ ότι απέτυχε να πείσει τον Πούτιν να κάνει πίσω στην Ουκρανία παρά το γεγονός ότι λειτουργούσε εν λευκώ στο όνομα όλης της Δύσης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ουκρανία: Ρωσικός πύραυλος κατέστρεψε τον πύργο της τηλεόρασης στο Χάρκοβο

DW: Ρωσικές βόμβες ολίσθησης συνθλίβουν την ουκρανική άμυνα

Ουκρανία: 25.000 Ρώσοι στρατιώτες έτοιμοι να καταλάβουν δύο στρατηγικής σημασίας πόλεις

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Ο Λαβρόφ προειδοποιεί ότι η Δύση οδεύει προς μια σύγκρουση μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr