Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Flames of War: Δείτε την ταινία που γύρισε το Ισλαμικό Κράτος (βίντεο)

Flames of War: Δείτε την ταινία που γύρισε το Ισλαμικό Κράτος (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με ένα βίντεο – ταινία διάρκειας μιας ώρας που τιτλοφορείται Flames of War (Φλόγες του Πολέμου), το Ισλαμικό Κράτος επανέρχεται στο YouTube και απαντά στη Δύση.

Εξηγεί ότι το Ισλαμικό Κράτος, το Χαλιφάτο, δημιουργήθηκε για να διώξει τους σύγχρονους σταυροφόρους που εισέβαλαν στη Μέση Ανατολή και στη Μεσοποταμία για να υποτάξουν τους μουσουλμάνους και ότι ο σκοπός των τζιχαντιστών είναι να ενώσουν όλους τους Άραβες κάτω από μια σημαία, έναν ηγέτη, ένα κράτος.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση στα δυτικά Μέσα είναι ο αφηγητής του βίντεο, ο οποίος μιλά άπταιστα αγγλικά με αμερικανική προφορά.

Η ταινία Flames of War ξεκινά με πλάνα από την αμερικανική εισβολή στο Ιράκ επί κυβέρνησης Μπους. Στέκεται στη φράση του Μπους, “ή είστε μαζί μας, ή είστε εναντίον μας”, για να τονίσει ότι οι μουσουλμάνοι δεν είχαν άλλη επιλογή.

Ύστερα ακούγεται η φράση του Μπάρακ Ομπάμα, ο οποίος υποσχέθηκε ότι το Ιράκ θα αφεθεί στα χέρια του λαού του, ότι δηλαδή θα αποκτούσε πλήρη εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία και ο αφηγητής του Ισλαμικού Κράτους τον αποκαλεί “ψεύτη”.

“Με τη χάρη του Αλλάχ το Ισλαμικό Κράτος επεκτάθηκε στη Συρία και στο Ιράκ”, λέει ο αφηγητής ενώ βλέπουμε πλάνα από τα πεδία των μαχών και τις νίκες των τζιχαντιστών. Ο ίδιος μάλιστα ειρωνεύεται τους Αμερικανούς που δεν ξέρουν ποια στρατηγική να υιοθετήσουν για να αναχαιτίσουν το Ισλαμικό Κράτος.

“Η μάχη έχει αρχίσει και στο όνομα του Αλλάχ θα είμαστε νικητές”, ακούγεται με αντίλαλο η φωνή του Χαλίφη Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, του ηγέτη των τζιχαντιστών.

Κάπου εδώ ολοκληρώνεται η εισαγωγή και αρχίζει η κυρίως ταινία που εξιστορεί πώς ξεκίνησε ο ιερός πόλεμος, ο “τζιχάντ”, πώς δημιουργήθηκε το Ισλαμικό Κράτος και στη συνέχεια ακολουθούν ιστορίες μαχών με εντυπωσιακά πλάνα από την πρώτη γραμμή.

Πρόκειται για μια άκρως επαγγελματική δουλειά που έχει ένα και μοναδικό στόχο: την προπαγάνδα υπέρ του Ισλαμικού Κράτους και την ηρωοποίηση των τζιχαντιστών.

Η ταινία που γύρισε το Ισλαμικό Κράτος, Flames of War, έχει αγγλικούς υποτίτλους μιας και απευθύνεται στην κοινή γνώμη της Δύσης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr