Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ηχηρό «όχι» από την ΔΗΜΑΡ στις προτάσεις Σαμαρά

Ηχηρό  «όχι» από την ΔΗΜΑΡ στις προτάσεις  Σαμαρά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η ΔΗΜΑΡ απέρριψε με ένα ηχηρό «όχι» για εκλογή Πρόεδρου της Δημοκρατίας, από την παρούσα Βουλή , τη συναινετική πρόταση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για την υπέρβαση της κρίσης.

Έτσι απομακρύνεται το ενδεχόμενο εκλογής Προέδρου, καθώς στην κυβέρνηση δεν αρκεί μόνο η ψήφος των ανεξάρτητων βουλευτών που φθάνουν τους 24. Ακόμη και στην ακραία περίπτωση που όλοι ανεξαιρέτως οι ανεξάρτητοι ψήφιζαν “ναι”, μαζί με τους 155 της κυβερνητικής πλειοψηφίας, ο αριθμός φθάνει τους 179. Για την συμπλήρωση του απαιτούμενου αριθμού των 180 βουλευτών χρειάζονται και κάποιοι από τους βουλευτές που ανήκουν σε κόμματα.

Η ΔΗΜΑΡ, όμως, υπενθύμισε στον Πρωθυπουργό ότι με απόφαση του συνεδρίου και των οργάνων της «έχει ταχθεί κατά της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, με το σκεπτικό ότι δεν πρέπει να συνεχισθούν οι πολιτικές που εγκλωβίζουν την κοινωνία και την οικονομία σε τέλμα».

Σύμφωνα με τη Δημοκρατική Αριστερά, παράταση του βίου της σημερινής κυβέρνησης σημαίνει παράταση αυτών ακριβώς των αδιέξοδων πολιτικών.

«Η χώρα έχει ανάγκη πολιτικής αλλαγής. Έχει ανάγκη προοδευτικής διακυβέρνησης του τόπου», καταλήγει.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» – Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη

Ο Σαμαράς ΔΕΝ είχε αφήσει τίποτα στο Μαξίμου για τον Τσίπρα – Οι «γαλάζιες ακρίδες» τα είχαν πλιατσικολογήσει όλα!

Στην Αθήνα την Παρασκευή 28/11 η Ρομπέρτα Μέτσολα: Επίσημες συναντήσεις και εγκαίνια

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στο 22,6% η ΝΔ – 23% οι εν δυνάμει ψηφοφόροι Τσίπρα

Δημοσκόπηση Pulse: Ανεβάζουν τα ποσοστά τους Τσίπρας και Σαμαράς – Καθηλωμένη η ΝΔ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...