ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Νότιος Διάδρομος Φυσικού Αερίου θα εφοδιάζει την Ευρώπη για 100 χρόνια

Ο Νότιος Διάδρομος Φυσικού Αερίου θα εφοδιάζει την Ευρώπη για 100 χρόνια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τα ζητήματα της ενέργειας, αλλά και του αποτελεσματικού ενεργειακού εφοδιασμού της Ευρώπης με φυσικό αέριο απασχόλησαν την 48η ετήσια συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ασιατικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.

Στο πλαίσιο αυτό, η Τουρκία παρακολουθεί άμεσα, με στρατηγικό ενδιαφέρον, τις εξελίξεις που σχετίζονται με τον Νότιο Διάδρομο Φυσικού Αερίου (Southern Gas Corridor) που στην ουσία σχεδιάζεται να συγκροτηθεί από τρεις αγωγούς (τον Νότιο Αγωγό του Καυκάσου, τον Αγωγό Φυσικού Αερίου της Ανατολίας, αλλά και τον Αγωγό της Αδριατικής), σε συνδυασμό με την ενεργειακή διασύνδεση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Ο αναφερόμενος διάδρομος φυσικού αερίου θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν, με προορισμό τις ευρωπαϊκές αγορές, μέσω Κασπίας και Τουρκίας, με διέλευση από την Ελλάδα, την Αλβανία και την Ιταλία.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του Αζέρου προέδρου Ιλχάμ Αλίεφ, ο ενεργειακός διάδρομος της νότιας ροής φυσικού αερίου, με την ολοκλήρωση της κατασκευής του, θα εφοδιάζει την Ευρώπη με φυσικό αέριο, για 100 χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι τουρκικές φυλλάδες «πανηγυρίζουν» για τη σχεδιαζόμενη αρπαγή ελληνικών θαλασσών από την πειρατική Τουρκία

Bloomberg: Η κυβέρνηση Ερντογάν ετοιμάζεται για διεκδίκηση θαλάσσιας δικαιοδοσίας σε περιοχές του Αιγαίου και της Μεσογείου

Στο 5,4 % εκτοξεύτηκε ο πληθωρισμός τον Απρίλιο – Φωτιά σε ενέργεια, μεταφορές, στέγαση, τρόφιμα

«Σκοτεινά πλοία» τα μεσάνυχτα: Πώς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα διακινούν πετρέλαιο μέσω του Ορμούζ

Άδεια για φόνο: Πώς η Χαμάς εκπαιδεύει χειριστές drone εντός χώρας του ΝΑΤΟ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr