ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αφού μας κατέστρεψαν τώρα οι Ευρωπαίοι θέλουν να μας στείλουν ανθρωπιστική βοήθεια

Αφού μας κατέστρεψαν τώρα οι Ευρωπαίοι θέλουν να μας στείλουν ανθρωπιστική βοήθεια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Καθημερινά, η Ελλάδα χρειάζεται πετρέλαιο, αέριο, τρόφιμα, φάρμακα που έρχονται από το εξωτερικό και τα οποία δεν θα μπορεί να πληρώσει. Η Κομισιόν και τα άλλα κράτη μέλη θα πρέπει να υποστηρίξουν την Ελλάδα με ανθρωπιστική βοήθεια».

Μιλώντας στη γερμανική οικονομική εφημερίδα, «Handelsblatt», ο Γερμανός επίτροπος Γκίντερ Έτινγκερ, εμφανίστηκε αρκετά επικριτικός ως προς την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να διακόψει τις διαπραγματεύσεις την ύστατη στιγμή και να προχωρήσει σε δημοψήφισμα, ενώ σχολιάζει πως η απόφαση του Τσίπρα «ήταν ενάντια στο πνεύμα των ευρωπαϊκών συμφωνιών τις οποίες και καταστρατήγησε».

Επιπλέον, έθεσε και θέμα ανθρωπιστικής βοήθειας, από πλευράς της ΕΕ, προς την Ελλάδα για να αποτραπεί πιθανή ανθρωπιστική κρίση. Σημείωσε πως κάτι τέτοιο ενδέχεται να χρειαστεί να προωθηθεί από την Τετάρτη.

Χαρακτήρισε το δημοψήφισμα μια κίνηση που δεν βοηθά καθόλου τη συνεργασία ανάμεσα στις δύο πλευρές, ενώ στη συνέχεια, σημείωσε, η Ελλάδα έχει ακόμη την ευκαιρία να επανέλθει στο τραπέζι και να δεχθεί την πρόταση των θεσμών. Απέρριψε, όμως, οποιαδήποτε πιθανότητα να υπάρχει επαναδιαπραγμάτευση κάτω υπό άλλους όρους και προτάσεις.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σαΐντ Σαβερντί: Το Ιράν θα αποκαλύψει πυραύλους που θα πλήξουν την Ευρώπη (βίντεο)

Υπόθεση Marfin: Προφυλακιστέοι οι δύο κατηγορούμενοι – Επιστρέφει στην Ελλάδα η 46χρονη

Ο Φαραντούρης ζητά από την Κομισιόν επιχειρησιακό σχέδιο (blueprint) εφαρμογής της ρήτρας αμοιβαίας συνδρομής (άρ. 42.7)

Υπόθεση Marfin: Τι λέει η Αστυνομία, τι λένε οι συνήγοροι υπεράσπισης

Η Ελεονώρα Μελέτη συνέθλιψε τη λυσσασμένη αιμοσταγή τουρκική βαρβαρότητα με τις ψήφους των ευρωβουλευτών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...