Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βαρουφάκης: Υπήρχε σχέδιο Β κατόπιν εντολής του Τσίπρα

Βαρουφάκης: Υπήρχε σχέδιο Β κατόπιν εντολής του Τσίπρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για CNN, Grexit, Αλέξης Τσίπρας, Γιάνης Βαρουφάκης,

Σε συνέντευξή του στο CNN, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης παραδέχθηκε ότι η Ελλάδα έκανε λάθη στις διαπραγματεύσεις, αλλά κατηγόρησε τους πιστωτές για το ότι δεν επιθυμούσαν να βρεθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση.

«Κάναμε λάθη, δεν υπάρχει αμφιβολία» είπε στην Κρίστιαν Αμανπούρ. «Και είμαι προσωπικά υπεύθυνος για κάποια από αυτά» σημείωσε.

«Η αλήθεια είναι, Κριστιάν, ότι η ισχυρή τρόικα των πιστωτών δεν ενδιαφερόταν να βρεθεί λογική, έντιμη, αμοιβαία αποδεκτή λύση» σημείωσε, λέγοντας ότι οι πιστωτές ενδιαφέρονταν να ταπεινώσουν και να ρίξουν την κυβέρνηση.

«Είναι πολύ δύσκολο για μένα, όσο και αν θα το ήθελα, να αναλάβω την ευθύνη για μία πολιτική, εξαιτίας της οποίας παραιτήθηκα» είπε.

Επανέλαβε ότι η κυβέρνηση είχε εναλλακτικό σχέδιο, το οποίο αναπτύχθηκε στο υπουργείο Οικονομικών κατόπιν εντολών του πρωθυπουργού, που τις είχε δώσει πριν αναλάβει ο ίδιος το υπουργείο.

«Καταλαβαίνετε ότι αυτά τα σχέδια, τα εναλλακτικά, έχουν εξ ορισμού ατέλειες, γιατί πρέπει να κρατηθούν μέσα σε ένα μικρό κύκλο ανθρώπων, αλλιώς εάν μαθευτούν θα εμφανιστεί μια αυτοεπιβεβαιούμενη προφητεία. Το πρόβλημα ήταν ότι όταν έκλεισαν τις τράπεζές μας, η κυβέρνηση αποφάσισε να μην θέσει σε εφαρμογή αυτό το σχέδιο» ανέφερε ο Γ.Βαρουφάκης μιλώντας στην Κρίστιαν Αμανπούρ.

Ανέφερε ότι το σχέδιο δεν αφορούσε έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, αλλά δημιουργία ρευστότητας σε ευρώ, που κατά τον ίδιο θα έδινε περισσότερη ελευθερία και δυναμική διαπραγμάτευσης με κλειστές τις τράπεζες.

Σημείωσε ότι το γεγονός πως το σχέδιο αυτό δεν πήρε το πράσινο φως ήταν ένας από τους λόγους που παραιτήθηκε.

Ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε ότι ένα Grexit δεν θα μπορούσε να είναι καλό για την Ευρώπη και επισήμανε ότι εάν δεν μπορεί να είναι καλό για την Ευρώπη, δεν μπορεί να είναι καλό ούτε για την Ελλάδα.

Αναφέρθηκε, επίσης, στο παράδοξο να προσπαθούν οι έλληνες και οι γερμανοί βουλευτές να πάρουν έγκριση στα Κοινοβούλια για ένα σχέδιο που δεν πιστεύουν.

«Έχουμε μια ελληνική κυβέρνηση που έρχεται στο Κοινοβούλιο και λέει στους βουλευτές της αυτό είναι ένα σχέδιο, μια συμφωνία, δεν πιστεύουμε σε αυτή αλλά θα προσπαθήσουμε να την εφαρμόσουμε για να μείνουμε στην εξουσία.

Και την ίδια στιγμή, ο κ. Σόιμπλε και η Άνγκελα Μέρκελ πηγαίνουν στην Μπούντεσταγκ και λένε εδώ έχουμε μια συμφωνία για την Ελλάδα, δεν την πιστεύουμε, δεν πιστεύουμε ότι θα λειτουργήσει. Τι έχει κάνει η Ευρώπη στον εαυτό της;» αναρωτιέται ο κ. Βαρουφάκης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα: Μια πρόταση για την ενίσχυση της διαφάνειας και τον έλεγχο του δημόσιου χρήματος

Τσίπρας για ναυάγιο στη Χίο: Καμία συγκάλυψη – Η κυβέρνηση ειδικεύεται στις πολιτικές συσκότισης

Σάββατο 07/02 ο Αλέξης Τσίπρας στα Ιωάννινα για την «ΙΘΑΚΗ» και όχι μόνο

Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα: Σύσταση ομάδας επεξεργασίας κειμένου θέσεων για τη σύγκλιση της Σοσιαλδημοκρατίας, της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και της Πολιτικής Οικολογίας

Αλέξης Τσίπρας για νεκρούς φιλάθλους ΠΑΟΚ: «Οι λέξεις χάνουν τη σημασία τους»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...