Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τους έκοψε τη… μάσα ο Σπίρτζης και τα έβαλαν μαζί του

Τους έκοψε τη… μάσα ο Σπίρτζης και τα έβαλαν μαζί του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η φωνή της Digea ακούστηκε μέσω της «Καθημερινής», που με δύο συνεχόμενα ρεπορτάζ της εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Χρήστο Σπίρτζη για την εύνοια που επιδεικνύει στην… ΕΡΤ μέσω του σχεδίου νόμου για την τηλεοπτική αδειοδότηση.

Και τα δύο ρεπορτάζ, με διαφορά μίας ημέρας, φέρνουν στο προσκήνιο τον διαγωνισμό της ΕΡΤ για την προμήθεια των 320 ψηφιακών πομπών που είναι αναγκαίοι για να αποκτήσει η κρατική ραδιοτηλεόραση το δικό της δίκτυο.

Με επιχειρήματα που χρησιμοποιεί η Digea και οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών καναλιών, που είναι οι μέτοχοί της, οι συντάκτες των ρεπορτάζ επιχειρούν να αθωώσουν την ιδιωτική εταιρεία επειδή και η ΕΡΤ θέλει να στήσει ιδιόκτητο δίκτυο σε 156 σημεία της χώρας, όπως η Digea.

Δεν αναφέρουν, ωστόσο, όπως υπογραμμίζουν εύστοχα οι typologies πως ο ψηφιακός χάρτης, που συντάχθηκε «παρατύπως» -σύμφωνα με την προσφυγή του Χρ. Σπίρτζη στον εισαγγελέα- από στελέχη της ΕΕΤΤ, της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών του Μενέλαου Δασκαλάκη, επί κυβέρνησης Σαμαρά, και της Digea, προέβλεπε μόνο 156 σημεία προκειμένου να μειωθεί το κόστος της επένδυσης για την ιδιωτική εταιρεία, με αποτέλεσμα να μην καλύπτεται επαρκώς η χώρα με ψηφιακό σήμα.

Χαρακτηρίζουν επίσης το κόστος του διαγωνισμού, 6.678.900 ευρώ με ΦΠΑ, μεγαλύτερο από του πρώτου διαγωνισμού της ΝΕΡΙΤ, που κατέπεσε λόγω πληθώρας τεχνικών παρατυπιών. Η αναφορά αυτή, όμως, είναι ψευδής, γιατί το κόστος επί ΝΕΡΙΤ, για τον ίδιο αριθμό ψηφιακών πομπών, ήταν 5.430.000 ευρώ, απλώς οι συντάκτες των ρεπορτάζ δεν αναφέρουν πως αυτό το ποσόν είναι χωρίς ΦΠΑ!

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ελένη Μενεγάκη: Τέλος από το MEGA

Κασσελάκης: Για τους λόγους αυτούς ζητάω πρόωρες εκλογές

Ισραήλ: Εγκρίθηκε νόμος που επιτρέπει την απαγόρευση της προβολής του «τρομοκρατικού» Al Jazeera

Ο Νετανιάχου «κλείνει» το φιλοτζιχαντιστικό Al Jazeera στο Ισραήλ

Χρ. Σπίρτζης για Τέμπη: Ζητεί να κινηθεί η διαδικασία του άρθρου 86 του Συντάγματος

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr