ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νομικοί κατηγορούν τον Μαδούρο για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

Νομικοί κατηγορούν τον Μαδούρο για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αίτημα στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης κατέθεσε ομάδα Νομικών για να εξετάσει κατά πόσο ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, και ανώτεροι αξιωματούχοι της κυβέρνησης διέπραξαν εγκλήματα στη διάρκεια των πολύνεκρων και πολύμηνων ταραχών του 2014.

Το αίτημα κατατέθηκε από τους Χουάν Κάρλος Γκουτιέρες και Κάρλος Βέκιο. Ο δεύτερος ζει εκτός Βενεζουέλας από το 2014 και συνδέεται με την Αντιπολίτευση.

Ο ηγέτης της Αντιπολίτευσης, Λεοπόλδο Λόπες, εκτίει από τον Φεβρουάριο του 2014 ποινή κάθειρξης 14 ετών για «παρακίνηση σε βία» στη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων του 2014 που στοίχισαν τη ζωή σε 43 ανθρώπους ενώ εκατοντάδες τραυματίσθηκαν.

Στο αίτημά τους προς το Δικαστήριο οι δικηγόροι κατηγορούν τον Μαδούρο και την κυβέρνησή του για τη διάπραξη εγκλημάτων, όπως δολοφονίες, βασανιστήρια, φυλακίσεις, διώξεις στελεχών.

Οι δικηγόροι εκπροσωπούν οικογένειες θυμάτων.

Παράλληλα, εκτιμούν ότι ετοιμάζεται νέος γύρος διώξεων, σε περίπτωση που το κόμμα του Μαδούρο χάσει -όπως όλα δείχνουν- τις βουλευτικές εκλογές στις αρχές Δεκεμβρίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Βενεζουέλα: Ξεπέρασαν τους 4.000 οι νεκροί από τους δίδυμους σεισμούς – Φόβοι για χιλιάδες αγνοουμένους

Βενεζουέλα: Σε 1.450 οι νεκροί από τον σεισμό – 50.000 οι αγνοούμενοι

Σεισμός στη Βενεζουέλα: Τουλάχιστον 920 νεκροί – 2.980 τραυματίες- 50.000 αγνοούμενοι – Εκτιμήσεις για πάνω από 10.000 νεκρούς

Σεισμός στη Βενεζουέλα: 589 νεκροί – 2.980 τραυματίες- 50.000 αγνοούμενοι – Εκτιμήσεις για πάνω από 10.000 νεκρούς

Τραγωδία στη Βενεζουέλα: Φόβοι για δεκάδες χιλιάδες αγνοουμένους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr