ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κατάινεν: Δεν συζητήθηκε θέμα Σένγκεν και Ελλάδας

Κατάινεν: Δεν συζητήθηκε θέμα Σένγκεν και Ελλάδας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Όλοι κατανοούν τη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα στη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων (σε σχέση με το προσφυγικό) και θέλουν να βοηθήσουν τις ελληνικές αρχές, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Γ. Κατάινεν.

Ερωτηθείς σχετικά με πληροφορίες περί απροθυμίας της Ελλάδας να συνεργαστεί στη φύλαξη των συνόρων και αν αυτό προβληματίζει την Κομισιόν, ο κ. Κατάινεν απάντησε ότι στη σημερινή συνεδρίαση των Επιτρόπων δεν συζητήθηκε θέμα συμφωνίας Σένγκεν και Ελλάδας.

«Όλοι κατανοούμε τη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και αυτός είναι ο λόγος που η Κομισιόν και τα άλλα κράτη μέλη είναι διατεθειμένα να βοηθήσουν τις ελληνικές αρχές να διασφαλίσουν τα εξωτερικά σύνορά τους», τόνισε ο κ. Κατάινεν, προσθέτοντας ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό για την ενότητα της Ευρώπης και για τη συμφωνία του Σένγκεν.

«Ελπίζω πραγματικά να μπορέσουμε να συνεργαστούμε στενότερα με τις ελληνικές αρχές για να φροντίσουμε η ελευθερία των Ευρωπαίων να διατηρηθεί, αυτό θα καταστεί εφικτό όταν διασφαλίσουμε τη φύλαξη των εξωτερικών σύνορων», κατέληξε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Κύπρος ανακάλεσε το άσυλο για 80 Σύρους

Ο Φαραντούρης ζητά από την Κομισιόν επιχειρησιακό σχέδιο (blueprint) εφαρμογής της ρήτρας αμοιβαίας συνδρομής (άρ. 42.7)

Ο Αλέξης Τσίπρας για τη γεωπολιτική σημασία της Λέσβου: «Η Λέσβος είναι η πρώτη γραμμή» – «Όλοι χρωστάμε στους ακρίτες μας»

Ο Αβραμόπουλος προσέφυγε στον Άρειo Πάγο: Ζητά την ακύρωση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης

Αβραμόπουλος: Στη Βουλή το αίτημα για την άρση ασυλίας του- Τα τρία αδικήματα που τον βαραίνουν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr