Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χανς Βέρνερ Ζιν: Η Ελλάδα δεν έχει μέλλον στην Ευρωζώνη

Χανς Βέρνερ Ζιν: Η Ελλάδα δεν έχει μέλλον στην Ευρωζώνη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ακόμη και τις τελευταίες εβδομάδες που ο καθηγητής Χανς Βέρνερ Ζιν βρίσκεται επικεφαλής του Ινστιτούτου IFO του Μονάχου δεν παύει να περιγράφει την Ευρωζώνη με μελανά χρώματα και την Ελλάδα ως μαύρο πρόβατο στους κόλπους της.

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, μακροσκελή εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του φιλοξενεί η εβδομαδιαία οικονομική εφημερίδα Wirtschaftswoche, στην οποία ο Γερμανός καθηγητής κάνει έναν απολογισμό και επαναλαμβάνει τις γνωστές του θέσεις για την Ελλάδα. «Η Ελλάδα δεν έχει μέλλον στην Ευρωζώνη», υποστηρίζει.

«Στη χώρα δεν έχουν αλλάξει πολλά. Η κυβέρνηση δεν έχει υλοποιήσει τις παλαιές συμφωνίες με τους δανειστές και σε ό,τι αφορά τις νέες καθυστερεί. Παρόλα αυτά τα δισεκατομμύρια συνεχίζουν να ρέουν, αλλά δεν ενδιαφέρει κανέναν γιατί η προσφυγική κρίση πολιτικά και μιντιακά έχει σκεπάσει τα πάντα».

Σε ό,τι αφορά το ευρώ επαναλαμβάνει ότι πρόκειται για ένα ιστορικό λάθος, τονίζοντας ότι δεν έπρεπε σε καμιά περίπτωση να καθιερωθεί ως κοινό νόμισμα. «Αλλά το ευρώ θα επιζήσει», υποστηρίζει στην ίδια συνέντευξη.

«Αλλά στο πλαίσιο μιας αγιάτρευτης ένωσης, όπου θα γίνεται μεταφορά κεφαλαίων από τις πλούσιες προς τις φτωχές χώρες μέσα σε κλίμα οικονομικής στασιμότητας. Η ΕΚΤ και τα πακέτα ευρωδιάσωσης με τις υποσχέσεις τους για προστασία ασκούν τεράστια επιρροή στην κεφαλαιαγορά. Προσελκύουν κεφάλαια σε μη αποδοτικές χρήσεις.

Αντί να επενδύουμε τις αποταμιεύσεις μας στη Γερμανία, τις επενδύουμε σε κρατικά ομόλογα που πάνε σε χώρες του νότου και σε ασύμφορες χρηματοδοτήσεις ακινήτων. Το αποτέλεσμα φαίνεται στην αποδόμηση του κοινωνικού κράτους και στη μείωση του ρυθμού ανάπτυξης»

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Νικόλας Φαραντούρης στη Λιβύη διαμήνυσε στον Ντμπεϊμπά: Το ανυπόστατο και παράνομο «”τουρκο-λιβυκό μνημόνιο” για τις θαλάσσιες ζώνες, είναι ένα αγκάθι που δηλητηριάζει τις σχέσεις και εμποδίζει επενδύσεις και συνεργασίες»

Ιστορική συμφωνία ελεύθερου εμπορίου Ε.Ε.-Ινδίας «ανάχωμα» στους υψηλούς δασμούς του Τραμπ

Τουρκία: Αδύνατη η ένταξη στην ΕΕ υπό το πρίσμα της τρέχουσας «πολιτικής ταυτότητας»

Βαθιά κρίση εμπιστοσύνης μετά τη διαρροή ιδιωτικών συνομιλιών Ευρωπαίων ηγετών από τον Τραμπ

Μητσοτάκης από Σύνοδο Κορυφής: «Συμβούλιο Ειρήνης» μόνο για τη Γάζα – Οχι σε νέο οργανισμό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr