ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Κατεχόμενα Κύπρος - Ψευδοκράτος «ΤΔΒΚ», Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Νίκος Χριστοδουλίδης, Παγκόσμια Τράπεζα,


















































ΕΛΑΣ: Αυτή είναι η σκιώδης κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα - Τα ονόματα και οι αρμοδιότητες
Ανατροπή στο διπλό φονικό στο Αίγιο: Στο μικροσκόπιο «ορφανό» DNA στο όπλο
Naval Group: Κρίσιμη χρονιά για το Πολεμικό Ναυτικό της Ελλάδας το 2026 - Πότε αναμένονται οι επόμενες παραδόσεις φρεγατών
Ο Βασίλης Κοκοτσάκης έφυγε από το κόμμα της Μαρίας Καρυστιανού με θλίψη κι απογοήτευση: «Δεν εκφράζει την πλειοψηφία όλων όσων
Πανελλήνιες 2026: Οι τελικές εκτιμήσεις για τις βάσεις σε Πολυτεχνεία, Νομικές, Ιατρικές και Οικονομικές Σχολές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Κλιμάκια του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας ασχολούνται με συγκεκριμένους τομείς, που αφορούν το κόστος της λύσης του κυπριακού, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.
Σε σημερινές δηλώσεις του, ανέφερε ότι κλιμάκια των δύο οργανισμών επισκέφθηκαν την Κύπρο μεταξύ 12 και 18 Δεκεμβρίου και προέβησαν σε συλλογή δεδομένων.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης, ασχολείται με την υποβολή εισηγήσεων, σε σχέση με το μακροοικονομικό πλαίσιο σε μια επανενωμένη Κύπρο, τη δημοσιονομική πολιτική και τις πολιτικές φορολογίας. Επίσης, ασχολείται με τον τραπεζικό τομέα και με νομισματικά θέματα. Η Παγκόσμια Τράπεζα ασχολείται με την παροχή τεχνικής στήριξης στο θέμα του περιουσιακού και τα οικονομικά δεδομένα της λύσης.
Ο εκπρόσωπος επισήμανε, σύμφωνα με ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ότι η Παγκόσμια Τράπεζα θα ετοιμάσει τεχνικές μελέτες σε σχέση με τη λειτουργικότητα και το κόστος της προτεινόμενης δημόσιας διοίκησης σε ομοσπονδιακό επίπεδο.
Ο τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί είχε αναφέρει πως το κόστος υπολογίζεται σε 25 δισ. ευρώ, ενώ ο απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών, Έσπεν Μπαρθ Άιντα, δήλωσε πως το ακριβές κόστος δεν είναι δυνατό να καθορισθεί από τώρα, δεδομένου ότι θα μεταβληθεί ανάλογα με τις παραμέτρους της λύσης και ειδικότερα το ύψος των αποζημιώσεων για τις περιουσίες που δεν θα επιστραφούν στους ιδιοκτήτες ή δεν θα ανταλλαγούν με άλλη περιουσία.
Στο θέμα των αποζημιώσεων είχε αναφερθεί χθες ο κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, λέγοντας ότι η αντιμετώπισή του είναι προαπαιτούμενο για τη λύση.
Σε σχέση με το θέμα του κόστους της λύσης, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου δήλωσε ότι «με σωστή διευθέτηση του περιουσιακού και με σωστές εδαφικές αναπροσαρμογές που θα δίδουν τη δυνατότητα επιστροφής 100 και πλέον χιλιάδων προσφύγων υπό ελληνοκυπριακή διοίκηση, το κόστος του περιουσιακού μπορεί να είναι πολύ χαμηλό».























































