Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αμερικανοί κομάντος την “έπεσαν” με ελικόπτερα και συνέλαβαν 20 τζιχαντιστές

Αμερικανοί κομάντος την “έπεσαν” με ελικόπτερα και συνέλαβαν 20 τζιχαντιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ έκαναν επιδρομή σε προπύργια των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο βορειοδυτικό Ιράκ και συνέλαβαν πολλούς τζιχαντιστές, μεταξύ των οποίων και ηγετικά στελέχη της οργάνωσης, σύμφωνα με τοπικές πηγές από την επαρχία της Νινευή.

Η καταδρομική επιχείρηση έγινε το βράδυ της Πέμπτης στις περιοχές του Κασκ και της Μπαντούς κοντά στην κατεχόμενη από το Ισλαμικό Κράτος Μοσούλη.

“Οι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν επτά ελικόπτερα Απάτσι και ένα ντρον κατά τη διάρκεια της επιδρομής”, είπε μια πηγή στο ARA News.

“Η επιχείριση είχε στόχο ένα σημείο ελέγχου της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και ένα κονβόι αποτελούμενο από τρία οχήματα. Τουλάχιστον 20 τζιχαντιστές συνελήφθησαν, μεταξύ των οποίων και 4 οπλαρχηγοί της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος”, είπε η ίδια πηγή.

“Οι συλληφθέντες τζιχαντιστές μεταφέρθηκαν στη συνέχεια με τα ελικόπτερα Απάτσι σε άγνωστη τοποθεσία”, πρόσθεσε η ίδια πηγή στο ARA News.

Η καταδρομική επιχείριση έχει θέσει την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στη Μοσούλη σε συναγερμό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Λίντσεϊ Γκράχαμ έριξε «σφαλιάρα» στον Χακάν Φιντάν της Τουρκίας για το Ιράν

Με το 60% της παλαιστινιακής κοινής γνώμης να στηρίζει τη Χαμάς ο Αμπάς προκηρύσσει εκλογές για το 2026

«Δουλίτσες» δισ. στη Συρία: Ο ένας αδελφός του τζιχαντιστή «προέδρου» Αλ-Σαράα είναι Ρώσος υπήκοος κι ο άλλος (πρώην) στέλεχος της Pepsi

Κουρδική Πηγή: Ο Τομ Μπάρακ ζήτησε οι Κούρδοι (SDF) να επιστρέψουν όλα τα αμερικανικά όπλα τους

Συρία: Νέα επανάσταση ενάντια στο τζιχαντιστικό καθεστώς του Τζουλάνι – «Όχι στην Τουρκία»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr