ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι της Συρίας αντεπιτίθονται – Κατέλαβαν πόλη δίπλα στο Χαλέπι

Οι Κούρδοι της Συρίας αντεπιτίθονται – Κατέλαβαν πόλη δίπλα στο Χαλέπι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, οι οποίες αποτελούνται από τις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) και συμμάχους τους από τη συριακή αντιπολίτευση κατέλαβαν το 70% του εδάφους της πόλης Τελ Ριφάτ, ανάμεσα στο Χαλέπι και στην Αζάζ, στη βόρεια Συρία.

Η μεγάλη επίθεση του κυβερνητικού στρατού της Συρίας με την αεροπορική υποστήριξη της Ρωσίας και ιρανικών δυνάμεων, έχει οδηγήσει τις ένοπλες δυνάμεις του Μπασάρ Αλ Άσαντ σχεδόν 25 χιλιόμετρα από τα σύνορα της Τουρκίας.

Οι Κούρδοι του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) κατηγορούνται από την Τουρκία ως σύμμαχοι του καθεστώτος Άσαντ και ως τρομοκράτες, λόγω των αδελφικών τους σχέσεων με το παράνομο στην Τουρκία PKK.

Υποστηρίζονται ωστόσο από τις ΗΠΑ, αλλά και από τη Ρωσία, λόγω των μαχών στις οποίες έχουν εμπλακεί με το Ισλαμικό Κράτος.

Μικρές δυνάμεις Σύρων ανταρτών έχουν συμμαχήσει μαζί τους και είναι οι μόνες τις οποίες η Ρωσία αναγνωρίζει ως συμμάχους, αποκαλώντας τες «πατριωτική συριακή αντιπολίτευση».

Η Τουρκία έχει πραγματοποιήσει τις τελευταίες ημέρες πλήγματα κατά των κουρδικών θέσεων μέσα από το τουρκικό έδαφος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το ισραηλινό πυροβολικό βομβάρδισε στόχους στη νότια Συρία

Ιράκ: Έξι Γάλλοι υπήκοοι, τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, αντιμέτωποι με τη θανατική ποινή

Αξιωματούχος των Εμιράτων (ΗΑΕ) διαψεύδει ότι ο Μοχάμεντ μπιν Ζάγεντ Αλ Ναχιάν προειδοποίησε τον Νετανιάχου για επίθεση μεγάλης κλίμακας πριν από την 7η Οκτωβρίου

Για γέλια οι «πειρατές του Αιγαίου» – Τούρκοι στεριανοί παριστάνουν τους θαλασσοκράτορες στα «ήρεμα νερά» του Μητσοτάκη

Το Κατάρ πρώτα υποστηρίζει την τζιχαντιστική τρομοκρατία και μετά εμφανίζεται ως ειρηνοποιός

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr