Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φιλοκυβερνητικές δυνάμεις σκότωσαν 100 τζιχαντιστές στο Χαλέπι

Φιλοκυβερνητικές δυνάμεις σκότωσαν 100 τζιχαντιστές στο Χαλέπι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι δυνάμεις που δηλώνουν πίστη στη συριακή κυβέρνηση σκότωσαν πάνω από 100 τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος μέσα σε μια εβδομάδα μαχών για την κατάληψη του –στρατηγικής σημασίας– αυτοκινητόδρομου του Χαλεπίου, δήλωσε μια στρατιωτική πηγή του συριακού στρατού στο ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti.

Την περασμένη εβδομάδα, οι τζιχαντιστές  κατέλαβαν την πόλη Κανασέρ, που βρίσκεται νότια του Χαλεπίου, πλήττοντας μια ζωτικής σημασίας γραμμή τροφοδοσίας για την βόρεια πόλη, με ελεύθερους σκοπευτές να ανοίγουν πυρ σε αυτοκινητοπομπές. Ο συριακός στρατός διασφάλισε τον δρόμο νωρίτερα σήμερα και αποκατέστησε την κυκλοφορία των οχημάτων με τη βοήθεια των τοπικών δυνάμεων αυτοάμυνας.

“Εξολοθρεύσαμε συνολικά πάνω από 100 τζιχαντιστές και καταστρέψαμε 10 φορτηγά που ήταν γεμάτα με οπλοπολυβόλα”, ανέφερε η στρατιωτική πηγή.

Παράλληλα σήμερα, μια τουρκική στρατιωτική πηγή ανέφερε πως το πυροβολικό των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων έπληξε περίπου 10 στόχους από το Ισλαμικό Κράτος στο συριακό έδαφος την Κυριακή. Σύμφωνα με το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, οι στόχοι βρίσκονταν βόρεια του Χαλεπίου.

Οι τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσαν επίθεση την Κυριακή στην –υπό κουρδικό έλεγχο– πόλη Ταλ Αμπιάντ στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας.

Πολεμικά αεροσκάφη του διεθνούς συνασπισμού (υπό την ηγεσία των ΗΠΑ) απάντησαν με 10 αεροπορικές επιθέσεις για να τους απωθήσουν, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, προσθέτοντας πως τουλάχιστον 45 τζιχαντιστές και 20 Κούρδοι μαχητές σκοτώθηκαν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Farantouris sounds alarm over new pogroms against Greek Orthodox in Western Syria

Παρέμβαση Φαραντούρη για το νέο πογκρόμ Ελληνορθόδοξων Ρωμιών στη Δυτική Συρία

ΥΠΕΞ ΞΥΠΝΑ! Τζιχαντιστές στη Συρία επιτίθενται σε Ελληνορθόδοξους στη Σελεύκεια (Σκελεμπίγια)

Κλιμάκωση στην Τεχεράνη: Οι σκληροπυρηνικοί ωθούν το Ιράν προς τα πυρηνικά όπλα εν μέσω ισραηλινών πληγμάτων

Επικεφαλής Βόρειας Διοίκησης IDF: 750 μέλη της Χεζμπολάχ νεκρά στις νέες συγκρούσεις

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr