Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος μετέφερε αιχμαλώτους από τη Μοσούλη στη Ράκα

Το Ισλαμικό Κράτος μετέφερε αιχμαλώτους από τη Μοσούλη στη Ράκα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος μετέφερε την Τετάρτη δεκάδες αιχμαλώτους της από τη Μοσούλη του Ιράκ στη Ράκα της κεντρικής Συρίας.

Οι τζιχαντιστές εκκένωσαν την κεντρική φυλακή της Μοσούλης και μετέφεραν τους κρατούμενους τους στη ντε φάκτο πρωτεύουσα της οργάνωσής τους, στη Ράκα.

“Πέντε οχήματα που μετέφεραν περισσότερους από 40 κρατούμενους στάλθηκαν την Τετάρτη στη συριακή επικράτεια, με κατεύθυνση τη Ράκα”, είπε ο διαδικτυακός ακτιβιστής Αμπντουλάχ Αλ Μάλα μιλώντας στο ARA News.

“Οι περισσότεροι από αυτούς τους κρατούμενους που μεταφέρθηκαν στη Ράκα είναι πρώην Ιρακινοί αξιωματικοί που πιάστηκαν αιχμάλωτοι μετά την κατάληψη της Μοσούλης τον Ιούνιο του 2014”.

Οι τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσαν δεκάδες κρατούμενους στην αυλή της φυλακής. Όσους δεν σκότωσαν τους μετέφεραν στη Ράκα.

“Η ηγεσία της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και τα μέλη του δικαστηρίου της Σαρία αποφάσισαν να κρατήσουν ζωντανούς μόνο εκείνους που μπορούν να διαπραγματευτούν με τις οικογένειες και τις φυλές τους για να τους απελευθερώσουν για λύτρα”, είπε ο Αλ Μάλα.

Τα πτώματα των εκτελεσθέντων φυλακισμένων ρίχτηκαν στον ποταμό Τίγρη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συρία: Στάσιμες οι σχέσεις Δαμασκού και Αυτόνομης Διοίκησης Β/Α Συρίας – Αδιέξοδο στις συνομιλίες

Διαδηλώσεις Δρούζων στη Σουέιντα: Απαίτηση για «αυτοδιάθεση» στην επέτειο της πτώσης Άσαντ

Αντιστράτηγος ε.α. Λαζ. Καμπουρίδης: Δεν αποκλείεται ο διαμελισμός της Συρίας – Η Τουρκία τρέμει το Ισραήλ

Οι Τούρκοι τρέμουν πόλεμο με Ισραήλ, Κούρδους και Έλληνες (Ελλαδίτες και Κύπριους)

Καραχάλιος για Καρυστιανού: Η «Γερόντισσα από τη Συρία» όριζε τις κινήσεις της

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr