ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χιλιάδες Ιρακινοί πρόσφυγες μετάνιωσαν και θέλουν να γυρίσουν στο Ιράκ

Χιλιάδες Ιρακινοί πρόσφυγες μετάνιωσαν και θέλουν να γυρίσουν στο Ιράκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σύμφωνα με την ιρακινή κυβέρνηση στη Βαγδάτη, χιλιάδες Ιρακινοί πρόσφυγες ακύρωσαν τις αιτήσεις ασύλου τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και εθελοντικά επιστρέφουν στις εστίες τους.

Ο Νταρμπάζ Μουχάμαντ, υπουργός Μετανάστευσης του Ιράκ, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Βαγδάτη ότι περισσότεροι από 3.000 Ιρακινοί πρόσφυγες επέστρεψαν μέχρι τη στιγμή στη χώρα τους.

Ο υπουργός αποκάλυψε ότι συνολικά προς την Ευρώπη έχουν φύγει 200.000 ιρακινές οικογένειες, σύμφωνα με στατιστικά του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

Ο αριθμός των προσφύγων που ακυρώνουν τις αιτήσεις ασύλου τους στην Ευρώπη αυξάνεται καθημερινά. 600 πρόσφυγες επέστρεψαν στο Ιράκ τις τελευταίες ημέρες.

Ο υπουργός δήλωσε ακόμα ότι 102.000 οικογένειες επέστρεψαν στα σπίτια τους σε περιοχές που απελευθερώθηκαν από το Ισλαμικό Κράτος.

Ωστόσο, ακόμα 608.000 ιρακινές οικογένειες δεν έχουν επιστρέψει ακόμα στα σπίτια τους.

Ο ίδιος επίσης είπε ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες για προσφερθούν καταλύματα και καταφύγιο στους κατοίκους της Μοσούλης που αναμένεται να αρχίσουν να εγκαταλείπουν την πόλη τους μόλις ξεκινήσει η επιχείριση για την απελευθέρωση της πόλης από το Ισλαμικό Κράτος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Φαραντούρης: Η Αίγυπτος είναι σύμμαχός μας αλλά να σεβαστεί τη θρησκευτική ελευθερία και τη Μονή Σινά

Politico: Η Ελλάδα «σαμποτάρει» τα σχέδιά της για το brain drain – Πώς κατέρρευσε το πρόγραμμα των 80 εκατ. ευρώ

UFO πάνω από την Ευρώπη: Οι Βρυξέλλες στρέφουν το βλέμμα στον ουρανό – Οι μαρτυρίες από Ελλάδα και Κύπρο

Ιρανικά drone έπληξαν το γραφείο του πρωθυπουργού του Κουρδιστάν στο Ιράκ

Ο Ερντογάν παριστάνει τον μεγάλο αφέντη της περιοχής και έδωσε εντολές στον Τραμπ – Τι είπε για Συρία, Λίβανο, Γάζα, Λιβύη – Κάλεσε την Αίγυπτο να ενταχθεί στη Συμφωνία της Μέκκας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr