ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Το πρόβλημα της μετανάστευσης δεν το λύνει η Frontex ούτε η Eurosour”

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Προβλήματα μετανάστευσης δεν απέκτησε τώρα η Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς η Frontex είναι προϊόν της μετανάστευσης από την Αφρική και πρόκειται για οικονομικούς μετανάστες, αναφέρει η ισπανική El Mundo. Μάλιστα αναφέρει πως η Frontex δημιουργήθηκε το 2004 και η Eurosour το 2013 όμως το πρόβλημα δεν λύθηκε.

Η Διεθνής Οργάνωση για τη Μετανάστευση (ΙΟΜ) υπολόγισε πως πάνω από 800.000 πρόσφυγες έφτασαν στην Ευρώπη από την Ελλάδα και 3.600 από αυτούς έχουν εξαφανιστεί ή πεθάνει. Το 90% των αιτητών ασύλου πέρασαν το 2015 σε Γερμανία, Ελβετία και Αυστρία. Κατά συνέπεια η Αυστρία προχώρησε σε μονομερείς ενέργειες κατά της Σένγκεν και η Γερμανία έκανε στροφή 180 μοιρών στην πολιτική της Μέρκελ υπέρ των προσφύγων καθώς αυτό είναι το σοβαρότερο πρόβλημα από την επανένωση των δύο Γερμανιών.

Ωστόσο το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τους αιτούμενους άσυλο καθώς π.χ. η Βρετανία θέλει να κόψει τις ροές Ευρωπαίων μεταναστών – ιδίως Πολωνών. Η μετανάστευση για οικονομικούς λόγους στην Ευρωπαϊκή Ένωση αυξήθηκε κατά 40% από το 2007 μέχρι σήμερα.

Στην πραγματικότητα λοιπόν η μετανάστευση που δημιουργεί προβληματισμό δεν αφορά τους πρόσφυγες και τους παράτυπους μετανάστες αλλά κυρίως τους οικονομικούς νόμιμους Ευρωπαίους μετανάστες που απειλούν τη συνοχή των κρατών – μελών της ΕΕ. Κάπως έτσι πήραν κεφάλι ο Φάρατζ και η Λεπέν, καταλήγει η El Mundo.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αλλεπάλληλες απειλές για βόμβες σε αεροπλάνα – Απειλή και σε πτήση της Aegean Airlines

Γλυπτά του Παρθενώνα: Η βρετανική κυβέρνηση λέει «όχι» στην οριστική επιστροφή τους στην Ελλάδα

Γαλλία και Γερμανία δεν περιμένουν αλλαγή της αμερικανικής πολιτικής μετά τη νίκη των Δημοκρατικών

Άμτζαντ Τάχα: Η Μουσουλμανική Αδελφότητα σε αναζήτηση έδρας στην Ευρώπη

Διπλή δολοφονία στις Λιβανάτες: 45χρονος σκότωσε τα δύο ανίψια του 23 και 26 ετών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr