Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Le Monde: Ο Σωκράτης Κόκκαλης στη λίστα των Panama Papers

Le Monde: Ο Σωκράτης Κόκκαλης στη λίστα των Panama Papers
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το όνομα του Σωκράτη Κόκκαλη ως εμπλεκόμενου στο σκάνδαλο των Panama Papers έφερε στο φως η γαλλική εφημερίδα Le Monde, η οποία δημοσιεύει ρεπορτάζ για την υπόθεση με τίτλο «Panama Papers: Το άντρο των κατασκόπων».

Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρεται ότι «διάσημοι» πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών ήταν πελάτες της δικηγορικής εταιρείας Mossack Fonseca, μέσω της οποίας στήνονταν οι offshore εταιρείες. Μάλιστα, αρκετοί από αυτούς επέλεγαν να ονομάσουν τις offshore εταιρείες τους με ονόματα που προέρχονταν από ταινίες του Τζέιμς Μποντ, όπως Goldfinger, SkyFall, GoldenEye, Spectre, Blofeld κ.λπ.

Τρία ονόματα πρακτόρων ή ανθρώπων οι οποίοι κατηγορήθηκαν ότι ήταν πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών φέρνει στο φως η εφημερίδα: ο Γερμανός Werner Mauss, που είχε το παρατσούκλι «ο άνθρωπος με τα εννέα δάκτυλα», ο Ισπανός Francisco Paesa Sanchez, που πέθανε το 1988, και ο Σωκράτης Κόκκαλης.

Η εφημερίδα κάνει αναφορά στο γεγονός ότι ο Έλληνας επιχειρηματίας, που ήταν ιδιοκτητης της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ολυμπιακού και μεγάλη εταιρείας τηλεπικοινωνιών, έχει κατηγορηθεί -χωρίς να καταδικαστεί ποτέ- ότι υπήρξε πράκτορας της διαβόητης Στάζι, των μυστικών υπηρεσιών της πρώην Ανατολικής Γερμανίας, και ότι έφερε το κωδικό όνομα «πράκτορας Ρόκο».

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, που επικαλείται τα αρχεία της εταιρείας Mossack Fonseca, όταν η εταιρεία ανακάλυψε την υπόθεση με τις κατηγορίες εις βάρος του Σωκράτη Κόκκαλη, όφειλε να κάνει έναν στοιχειώδη έλεγχο για την πηγή των χρημάτων που διαχειριζόταν.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του Σωκράτη Κόκκαλη αρνήθηκε να δώσει οποιαδήποτε πληροφορία για τις επιχειρήσεις του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αλέξης Τσίπρας: Το 45% του πληθυσμού έχει οικονομικές δυσκολίες και το 35% είναι χρεωμένο

Αλέξης Τσίπρας: «Ποτέ δεν διψούσα για εξουσία. Αλλά μου λείπει η ενεργός πολιτική και η επαφή με τους ψηφοφόρους»

Η Ευρώπη συζητά αποστολή στρατού ή μισθοφόρων στην Ουκρανία, αναφέρει η Le Monde

Η Le Monde «ψυχανάλυσε» τον Έλον Μασκ – «Έχω ορκιστεί να καταστρέψω τον ιό woke»

Άρθρο κόλαφος της Le Monde: «Στα ελληνικά νησιά υπάρχουν τουρίστες αλλά όχι γιατροί»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...