Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άρθρο κόλαφος της Le Monde: «Στα ελληνικά νησιά υπάρχουν τουρίστες αλλά όχι γιατροί»

Άρθρο κόλαφος της Le Monde: «Στα ελληνικά νησιά υπάρχουν τουρίστες αλλά όχι γιατροί»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τις ελλείψεις υγειονομικού προσωπικού και ασθενοφόρων σε αρκετά ελληνικά νησιά αναδεικνύει σε σημερινό δημοσίευμά της η «Le Monde».

Σε άρθρο της με τίτλο «Στα ελληνικά νησιά υπάρχουν τουρίστες αλλά όχι γιατροί», η ανταποκρίτρια της γαλλικής εφημερίδας Marina Rafenberg σκιαγραφεί την κατάσταση που επικρατεί στη νησιωτική Ελλάδα εν μέσω της τουριστικής σεζόν και μεταφέρει τις ανησυχίες μεταφέρει τις ανησυχίες που εκφράζονται σε πολλές περιοχές, αφού οι προηγούμενες εβδομάδες σημαδεύτηκαν από μια σειρά ατυχημάτων και τραγωδιών.

«Οι κάτοικοι αρκετών περιοχών έχουν θορυβηθεί από τις ελλείψεις προσωπικού και ασθενοφόρων στο αποκορύφωμα της τουριστικής περιόδου.

»Οι νοσοκομειακές υπηρεσίες αδυνατούν να ανταποκριθούν στην εποχική -λόγω τουρισμού- αύξηση του πληθυσμού», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο ρεπορτάζ και επισημαίνεται ότι «η τουριστική σεζόν φαίνεται πολλά υποσχόμενη για τη χώρα».

«Η άφιξη σχεδόν τριών εκατομμυρίων επισκεπτών στο αεροδρόμιο της Αθήνας μόνο τον Ιούνιο (αύξηση 19,8% σε σχέση με το 2022) αποτελεί ευλογία για τον σημαντικότερο τομέα της ελληνικής οικονομίας (25% του ΑΕΠ).

»Ωστόσο, οι πρώτες εβδομάδες του καλοκαιριού σημαδεύτηκαν από μία σειρά ατυχημάτων και τραγωδιών που μαρτυρούν την μεγάλη έλλειψη γιατρών και ασθενοφόρων σε πολλά από τα ελληνικά νησιά, των οποίων ο πληθυσμός δεκαπλασιάζεται κατά την θερινή περίοδο», σημειώνει η «Le Monde».

Στη συνέχεια του δημοσιεύματος, παρατίθενται κάποια περιστατικά, που έλαβαν χώρα τον περασμένο μήνα, με πολίτες να χάνουν τη ζωή τους περιμένοντας το ασθενοφόρο.

«Μόνο τον Ιούνιο, τρεις ηλικιωμένοι πέθαναν λόγω έλλειψης ασθενοφόρων.

»Στις 6 Ιουνίου, στο νησί της Κω στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, μια 63χρονη γυναίκα μεταφέρθηκε με ένα φορτηγάκι από κατοίκους της περιοχής επειδή δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο.

»Άφησε την τελευταία της πνοή πριν φτάσει στο νοσοκομείο.

»Το μοναδικό ασθενοφόρο στο νησί κινητοποιήθηκε την ίδια στιγμή για ένα άλλο ατύχημα», υπογραμμίζει η αρθρογράφος.

Και προσθέτει: «Λίγες ημέρες αργότερα, υπό παρόμοιες συνθήκες, ένας 76χρονος άνδρας πέθανε στο νησί της Εύβοιας, δύο ώρες από την Αθήνα.

»Στη συνέχεια, στο νησί της Λέσβου, στο βορειοανατολικό Αιγαίο, μια 78χρονη γυναίκα έχασε τις αισθήσεις της ενώ κολυμπούσε στη θάλασσα.

»Το πλήρωμα του ασθενοφόρου χρειάστηκε περισσότερες από δύο ώρες για να φτάσει και να διαπιστώσει ότι η καρδιά της δεν χτυπούσε πλέον».

«Για την αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης, η ελληνική κυβέρνηση έχει στείλει πυροσβέστες και στρατιωτικές ενισχύσεις σε 61 περιοχές, νησιά και τουριστικές περιοχές», συμπληρώνει η «Le Monde και υπενθυμίζει τις υποσχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για προσλήψεις εργαζομένων στον τομέα της υγείας.

«Ο συντηρητικός πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επανεξελέγη στις 25 Ιουνίου, υποσχέθηκε επίσης να προσλάβει 10.000 εργαζόμενους για να ενισχύσει τον τομέα της δημόσιας Υγείας, συμπεριλαμβανομένων 800 οδηγών ασθενοφόρων.

»Στα αστικά κέντρα θα αναπτυχθούν επίσης 250 παραϊατρικοί με μοτοσικλέτες», καταλήγει.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Γονείς πολλών ανθρώπων και δη βουλευτών πεθαίνουν στα νοσοκομεία επί κυβέρνησης Μητσοτάκη

Κασσελάκης για Ευρωεκλογές: Στόχος ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα στις κάλπες του Ιουνίου

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητάει τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για το μπάζωμα των Τεμπών

ΣΥΡΙΖΑ: Αλαζόνας ο Κ. Μητσοτάκης – Οι πολίτες θα του στείλουν ηχηρό μήνυμα στις 9 Ιουνίου

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr