ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γκαζιαντέπ, Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν PKK, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Νίσιβη, Τουρκία,


















































Ο Νίκος Δένδιας στην Ινδία: Η αρχαία Ελλάδα οικοδομεί τον διάδρομο με την αρχαία Ινδία - Τα αρχαία έθνη ξέρουν
Η Ουάσιγκτον επιβάλλει κυρώσεις «επιπέδου τρομοκρατίας» στη Φραντσέσκα Αλμπανέζε και σε δικαστές του ΔΠΔ
Τα πάνω-κάτω του χρυσού - Οι Αιγύπτιοι στράφηκαν σε ράβδους χρυσού και χρυσά νομίσματα
Τουρκία: Συνελήφθησαν δύο άτομα με την κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ του Ισραήλ
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέες κυρώσεις στο ιρανικό πετρέλαιο αμέσως μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η Πρωτομαγιά στην Τουρκία “ξημέρωσε” με σκληρές επιθέσεις των Κούρδων ανταρτών του PKK σε τουρκικούς στόχους και τους Τούρκους να μετράνε πτώματα.
Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε το πρωί στα κεντρικά γραφεία της αστυνομίας, στην πόλη Γκαζιαντέπ, στη νοτιοανατολική Τουρκία.
Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, η έκρηξη έχει προκαλέσει εκτεταμένες φθορές στο κτίριο, ενώ εκφράζονται φόβοι για αρκετούς νεκρούς.
Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters μεταδίδει ότι έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος τουλάχιστον ενός αστυνομικού και ο τραυματισμός ακόμη 13.
Το σημείο της βομβιστικής επίθεσης, έξω από το αρχηγείο της τουρκικής αστυνομίας στη Γκαζιαντέπ.Αυτόπτες μάρτυρες σημειώνουν ότι η έκρηξη ακούστηκε σ’ όλη την πόλη.
Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν ότι η επίθεση οφείλεται σε παγιδευμένο αυτοκίνητο, το οποίο ήταν σταθμευμένο έξω από το κτίριο της αστυνομίας.
Ακόμα τρεις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν το πρωί της Κυριακής στα νοτιοανατολικά της χώρας, κατόπιν επίθεσης Κούρδων ανταρτών με ρουκέτες.
Από την επίθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης στην πόλη Νίσιβις, τραυματίστηκαν 14 στρατιώτες.
Τους τελευταίους μήνες, οι εχθροπραξίες μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας και των Κούρδων ανταρτών συνιστούν καθημερινό φαινόμενο στις νοτιοανατολικές επαρχίες της Τουρκίας.
Η ένταση έχει ξεκινήσει από το 2015, όταν και κατέρρευσαν οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ του PKK και της Άγκυρας.
Στην τρέχουσα, δραματική κατάσταση, σημαντικό ρόλο διαδραματίζει και η κρίση στη γειτονική Συρία.























































