ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ελληνικό Χρέος, Εφημερίδα Wall Street Journal, Προαπαιτούμενα Μέτρα,


















































Πολιτικός σεισμός στην Τεχεράνη: Βουλευτής διάβασε στον «αέρα» άκρως απόρρητες επιστολές του Χαμενεΐ και τον «έκοψαν» άμεσα
Λίβανος: Χάσμα μεταξύ της ηγεσίας του Ισραήλ και των στρατιωτών στο μέτωπο για τους περιορισμούς εμπλοκής
Τα «ξύλινα τείχη» Ελλάδας-Ισραήλ φυλάνε την Ανατ. Μεσόγειο - Ο νεο-οθωμανισμός θα βυθιστεί στις θάλασσές μας!
Δημοσκόπηση-σοκ στο Ισραήλ: «Νικητής του πολέμου το Ιράν»
Οι Ιρανοί αποχώρησαν από τις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ και απαιτούν επίσημη συγγνώμη του Ντόναλντ Τραμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Το «έπος» της οικονομικής διάσωσης της Ελλάδος δεν τελειώνει με όσα συμφωνήθηκαν στο Eurogroup της 24 Μαΐου, όπως υποστηρίζει σε άρθρο της η έγκριτη αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal (WSJ).
Η WSJ κάνει λόγο για «ανακωχή» μεταξύ των πιστωτών της Ελλάδος, η οποία αποτρέπει έναν άμεσο πανικό περί ελληνικής χρεοκοπίας εντός του θέρους του 2016, όμως η προσεκτικότερη ανάγνωση των συμφωνηθέντων αποκαλύπτει ότι τελικά συνομολογήθηκαν λιγότερα απ’ όσα αρχικά φάνηκαν.
Ο προσωρινός συμβιβασμός μεταξύ Γερμανίας και ΔΝΤ περί της μεθόδου, της έκτασης, του χρονισμού και των προϋποθέσεων αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, μεταθέτει για το Φθινόπωρο του 2016 και μετά το «παζάρεμα» για το δυσβάσταχτο χρέος και τις απαραίτητες οικονομικές μεταρρυθμίσεις.
Μία από τις σημαντικότερες εξελίξεις στο χθεσινό Eurogroup ήταν η συμφωνία επί της αρχής περί της συμμετοχής του ΔΝΤ στο τρίτο πρόγραμμα οικονομικής διάσωσης της Ελλάδος, σε αντάλλαγμα με την αναδιάρθρωση των ελληνικών δανείων «…αν απαιτηθεί».
Η WSJ δεν παραλείπει να επισημάνει, ότι και άλλη φορά στο πρόσφατο παρελθόν – το 2012 – η Γερμανία υποσχέθηκε στο ΔΝΤ και στην Ελλάδα ότι εν καιρώ θα συναινέσει σε ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, για να υπαναχωρήσει στη συνέχεια με τη δικαιολογία της ελλειπούς εφαρμογής των μέτρων των μνημονίων.
Σε αυτό το πλαίσιο, η χθεσινή υπόσχεση αναδιάρθρωσης ενδέχεται να «σκαλώσει» εκ νέου στην ικανότητα της Ελλάδος να τηρήσει ένα σκληρό πρόγραμμα διάσωσης που φαίνεται να εκφεύγει της πολιτικής αντοχής όλων των ελληνικών κυβερνήσεων μέχρι στιγμής.
























































