ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Τσαντ,


















































Ιρακινές πολιτοφυλακές υποστηριζόμενες από το Ιράν πλήττουν το Κουρδιστάν: Νεκροί μαχητές Πεσμεργκά στο βόρειο Ιράκ
Το Ισραήλ καλεί σε επιστράτευση 400.000 εφέδρων των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF)
Η τελική προσφορά του Τραμπ στο Ιράν: Ο λεπτομερής οδικός χάρτης που εστάλη στην Τεχεράνη για την παύση των βομβαρδισμών
Fuel pass και επιδότηση diesel στην αντλία: Πώς, πότε και για ποιους ενεργοποιούνται τα νέα μέτρα
Ο Νίκος Δένδιας παρέθεσε γεύμα για την ολοκλήρωση του Ραμαζανιού στους Άραβες διπλωμάτες κι άλλους μουσουλμάνους φίλους της Ελλάδας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο πρώην πρόεδρος του Τσαντ Ισέν Αμπρέ κρίθηκε ένοχος για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, επειδή διέταξε τη δολοφονία και τον βασανισμό χιλιάδων διαφωνούντων στη διάρκεια των οκτώ χρόνων της διακυβέρνησής του που ξεκίνησε το 1982.
Ο Αμπρέ καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη από το Ειδικό Αφρικανικό Συμβούλιο, το οποίο συνέστησαν το 2013 η Σενεγάλη και η Αφρικανική Ένωση.
Η ετυμηγορία είναι η κατάληξη ενός αγώνα που διήρκεσε 16 χρόνια των θυμάτων και των ακτιβιστών για τα ανθρώπινα δικαιώματα για την προσαγωγή του πρώην ισχυρού άνδρα στη δικαιοσύνη στη Σενεγάλη, όπου διέφυγε μετά την ανατροπή του από πραξικόπημα το 1990 στη χώρα της κεντρικής Αφρικής.























































