ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Άνμπαρ, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές, Φαλούτζα,


















































Ρούμπιο για Ελλάδα: «Δεν θέλουμε το λίκνο του δυτικού πολιτισμού να απειλείται» - «Έχουμε ατέρμονο χρέος στην αρχαία Ελλάδα»
Όταν ο Δένδιας δίνει μάχες για τα εθνικά συμφέροντα, ο Άδωνις μετράει απουσίες στα αμαξοστάσια
Μάρκο Ρούμπιο: «Θαυμασμός και δέος» για την Ελλάδα από την Πνύκα με φόντο την Ακροπόλη
Τέλος από τον ΑΝΤ1 με αιχμές οι «Ράδιο Αρβύλα» - Η ανακοίνωση του καναλιού
Επί Αλέξη Τσίπρα το 2018 ξεκίνησε ο Στρατηγικός Διάλογος Ελλάδας-ΗΠΑ - Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μας «πουλά» ως «δεδομένο σύμμαχο»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Στο τελευταίο στάδιο της κατάληψης της πόλης Φαλούτζα, η οποία τελεί υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους από το 2014, βρίσκονται οι στρατιωτικές δυνάμεις του Ιράκ.
Η κατάληψη της πόλης αναμένεται να δώσει μια ανάσα ανακούφισης στην κυβέρνηση της Βαγδάτης.
Η τελευταία φάση της επίθεσης ξεκίνησε τη Δευτέρα από τις ιρακινές δυνάμεις, με στόχο την απελευθέρωση της Φαλούτζα, αλλά και των γύρω περιοχών από τις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους.
Στις επιχειρήσεις συμμετέχουν και παραστρατιωτικές δυνάμεις σιιτών και σουνιτών, που συνεχίζουν την προώθησή τους προς την πόλη, ενώ αεροπορική κάλυψη παρέχουν αεροσκάφη της διεθνούς συμμαχίας -υπό τις ΗΠΑ- που δραστηριοποιείται στην περιοχή. Στις επιχειρήσεις παίρνουν μέρος επίσης αεροσκάφη της νεοσύστατης ιρακινής αεροπορίας.
Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους προβάλλουν αδύναμη αντίσταση στην προέλαση των ιρακινών στρατιωτικών δυνάμεων, δεδομένου ότι έχουν υποστεί απώλειες από τα προπαρασκευαστικά πυρά που προηγήθηκαν των χερσαίων επιχειρήσεων.
Οι τζιχαντιστές χρησιμοποίησαν ελεύθερους σκοπευτές, παγιδεύσεις δρόμων με εκρηκτικά, αλλά κι επιθέσεις αυτοκτονίας, προκειμένου να εμποδίσουν την προέλαση των ιρακινών δυνάμεων.























































