Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Αφγανοί σκότωσαν 13 τζιχαντιστές του ISIS σε εκκαθαριστική επιχείριση

Οι Αφγανοί σκότωσαν 13 τζιχαντιστές του ISIS σε εκκαθαριστική επιχείριση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τουλάχιστον 13 μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος σκοτώθηκαν τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια εκκαθαριστικών επιχειρήσεων των δυνάμεων ασφαλείας του Αφγανιστάν στην ανατολική επαρχία Νανγκαράρ.

Το υπουργείο Αμύνης του Αφγανιστάν πρόσθεσε σε ανακοίνωσή του ότι ακόμα 7 τζιχαντιστές τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρισης.

Οι επιχειρήσεις των αφγανικών δυνάμεων έγιναν στις περιοχές Αχίν και Ντεχ Μπαλά της επαρχίας Νανγκαράρ με την υποστήριξη της πολεμικής αεροπορίας και του πυροβολικού.

Είχε προηγηθεί επίθεση της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο αστυνομικό τμήμα της Χάσκα Μίνα, κατά την οποία σκοτώθηκε ο διοικητής και πέντε ακόμα αστυνομικοί.

Επίσης, Κυριακή βράδυ προς Δευτέρα πρωί, 13 τζιχαντιστές των Ταλιμπάν σκοτώθηκαν σε νυχτερινή επιδρομή των ειδικών δυνάμεων της αφγανικής αστυνομίας στα ανατολικά της επαρχίας Λογκάρ στο Αφγανιστάν.

«Οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας πραγματοποίησαν αντιτρομοκρατική επιχείρηση (…) προκειμένου ν’ ‘αδρανοποιήσουν’ πυρήνες των ανταρτών που δρούσαν κατά της σταθερότητας στο Αφγανιστάν. Από τις επιχειρήσεις σκοτώθηκαν 13 ένοπλοι Ταλιμπάν» ανέφερε ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας.

Οι αρχές ασφαλείας εντόπισαν επίσης όπλα και ποσότητα πυρομαχικών, ενώ κατέστρεψαν ένα όχημα κι ένα αυτόματο όπλο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συρία – Ένα έτος μετά την κατάρρευση Άσαντ: Το SDC προειδοποιεί για την έλλειψη δημοκρατικής πορείας

Αξιωματούχος της Χαμάς δηλώνει ότι η οργάνωση είναι έτοιμη να συζητήσει το «πάγωμα ή την αποθήκευση» των όπλων της – Η Χαμάς θεωρεί «άμυνα» τη σφαγή της 7/10

Ιστορική συνεδρίαση στην Ισραηλινή Βουλή: Η Άγκυρα του Ερντογάν χαρακτηρίστηκε «μεγαλύτερη απειλή από το Ιράν» – Κοινό αμυντικό αφήγημα με Ελλάδα και Κύπρο.

Νετανιάχου: «Υπάρχει και μία τρίτη φάση, η απορριζοσπαστικοποίηση της Γάζας» – Μερτς: Η Γερμανία «θα υπερασπίζεται πάντα την ύπαρξη και την ασφάλεια του Ισραήλ»

Νετανιάχου: Συνάντηση με Τραμπ για τη «δεύτερη φάση» του σχεδίου για τη Γάζα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr