ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Euro 2016, ISIL, ISIS, Βέλγιο, Γαλλία, Ιρλανδία, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές,


















































Η μάχη για τη Βηρυτό: Η Χεζμπολάχ σχεδιάζει βίαιη κατάληψη της λιβανέζικης πρωτεύουσας
Ιωάννα Γκελεστάθη: Παραιτήθηκε από τη ΝΔ για ... «την αξιοπρέπεια, την τιμή και την υπόληψη της»
Τι γνωρίζει η Ιταλία για το τέλος του πολέμου με το Ιράν;
Η Σαουδική Αραβία βομβάρδισε στόχους στο Ιράν
Το Ισραήλ σε αναμμένα κάρβουνα: Αξιωματούχοι ασφαλείας προετοιμάζονται για μείζονα στρατιωτική κίνηση των ΗΠΑ εντός του Σαββατοκύριακου 
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Σκηνές πανικού διαδραματίστηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου στο Μπορντό της Γαλλίας.
Λίγη ώρα πριν ξεκινήσει το ματς του Βελγίου με την Ιρλανδία για το Euro 2016, προγραμματισμένο για τις 16:00, βρέθηκε ένα ύποπτο πακέτο από την αστυνομία στην πόλη όπου έχει προγραμματιστεί το παιχνίδι, αν και μακριά από το γήπεδο.
Σημειώνεται πως 12 άτομα συνελήφθησαν στο Βέλγιο, κατά τη διάρκεια μιας τεράστιας αντιτρομοκρατικής επιχείρησης, που έγινε τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο.
Οι συλληφθέντες ήταν μέρος πυρήνα που ετοίμαζε επιθέσεις.
«Τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν κατά την έρευνα επισήμαναν την ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα», ανέφερε ο εισαγγελέας.
Έγινε έρευνα σε σαράντα διαμερίσματα, κυρίως στις Βρυξέλλες, αλλά και 158 γκαράζ, αλλά δεν ανακαλύφθηκαν όπλα ή εκρηκτικά.
Σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα Le Soir, η έρευνα προέκυψε από την παρακολούθηση μιας τηλεφωνικής κλήσης που έκανε λόγο για επικείμενη επίθεση στη βελγική πρωτεύουσα.
Όπως τονίστηκε ότι οι τρομοκράτες ήθελαν να χτυπήσουν κατά τη διάρκεια ενός από τους αγώνες της εθνικής ποδοσφαίρου του Βελγίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.
Το Βέλγιο παίζει σήμερα κατά της Ιρλανδίας και γι αυτό υπάρχουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας και αυστηρότεροι έλεγχοι.
Στους στόχους των τρομοκρατών, σύμφωνα με τους Βέλγους, ήταν εμπορικά κέντρα, μια αμερικανική αλυσίδα εστιατορίων και ένα αστυνομικό τμήμα στις Βρυξέλλες.
Από το πρωί στην βελγική πρωτεύουσα έχουν λάβει έκτακτα μέτρα ασφαλείας.























































