ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Ηνωμένο Βασίλειο, Ντέιβιντ Κάμερον,


















































Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ
Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα
Καρυστιανού, Ράμμος και Φαραντούρης μιλάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Ο Βέλγος πρωθυπουργός αρνείται να «πειράξει» τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια υπό τον φόβο της ρωσικής «οργής»
Pontians: 'Nikos Kapetanidis' Action Association honors journalist Uzay Bulut
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Στη σκληρή γραμμή κατά της Βρετανίας επέμεινε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ.Όπως μεταδίδει το MNI επικαλούμενο ευρωπαίο αξιωματούχο, κατά τη συνεδρίαση του Κολλεγίου των Επιτρόπων, ο Γιουνκέρ διαμήνυσε πως το Brexit πρέπει να είναι γρήγορο για να αποφευχθεί η αβεβαιότητα.
«Ο Γιουνκέρ ήταν ξεκάθαρος ότι “έξω σημαίνει έξω” και ότι πρέπει να τελειώνουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο πρόεδρος της Κομισιόν κατά την ίδια πηγή εκτίμησε πως «η Βρετανία θα προσπαθήσει και θα εκμεταλλευτεί πολιτική την περίοδο μετάβασης χωρίς να κάνει επίκληση του άρθρου 50» και συνέχισε: Δεν πρέπει να επιτρέψουμε ούτε ένα ίχνος ελπίδας πως η Βρετανία μπορεί να εκμεταλλευτεί τη μεταβατική περίοδο για να έχει καλύτερη αντιμετώπιση. Αυτό θα αποσταθεροποιήσει την ευρωζώνη και την οικονομία της ΕΕ συνολικά.
«Ο πρόεδρος της Κομισιόν εξέφρασε μέχρι και την απογοήτευση του για ορισμένους ηγέτες της ΕΕ, γιατί, αντί να επιρρίψουν την ευθύνη για το αποτέλεσμα στη Βρετανία, επιτίθενται στις Βρυξέλλες» υποστήριξε η πηγή.
Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα του MNI, αν και η επίκληση του άρθρου 50 είναι αποκλειστική ευθύνη της Βρετανίας, ο κ. Γιούνκερ πιστεύει πως η ΕΕ πρέπει να πιέσει με αθόρυβο αλλά αποφασιστικό τρόπο τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον να κινήσει τις διαδικασίες.
Η τοποθέτηση του Γιουνκέρ έρχεται την ώρα που συναντήθηκαν στο Βερολίνο οι Άνγκελα Μέρκελ, Φρανσουά Ολάντ και Ματέο Ρέντσι για να καθορίσουν τη στάση έναντι της Βρετανίας ενόψει της αυριανής Συνόδου Κορυφής.























































