Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Θολώνει” το Brexit: Ο Γκόουβ δεν «βλέπει» ενεργοποίηση άρθρου 50 εντός του 2016

“Θολώνει” το Brexit: Ο Γκόουβ δεν «βλέπει» ενεργοποίηση άρθρου 50 εντός του 2016
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο εκ των βασικών υποστηρικτών του Brexit και υποψήφιος για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος στη Μεγάλη Βρετανία, υπουργός Δικαιοσύνης Μάικλ Γκόουβ, δήλωσε ότι δεν θα πρέπει να αναμένεται ενεργοποίηση του άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας από πλευράς Λονδίνου εντός του 2016.

Οι Βρυξέλλες πιέζουν να γίνει άμεσα

Οι κορυφαίοι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ντόναλντ Τουσκ και Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, καθώς και ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ζήτησαν νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα άμεση ενεργοποίηση του άρθρου 50, ώστε να εκκινηθούν οι διαδικασίες εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε., που θα διαρκέσουν δύο χρόνια.

Οι Βρετανοί αξιωματούχοι, ωστόσο, προκρίνουν την επίκληση του άρθρου αργότερα, όταν το Λονδίνο θα έχει διαμορφώσει διαπραγματευτική στρατηγική έναντι των Βρυξελλών για το τι θα ζητήσει στα ζητήματα της συμμετοχής στην Κοινή Αγορά και της μετανάστευσης πολιτών των «27» σε βρετανικό έδαφος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση: Οι λαοί της Δύσης βλέπουν τον Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο να πλησιάζει

Νίκος Δένδιας: «Δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση εδώ, στις Βρυξέλλες, με τον Τούρκο ομόλογό μου κ. Γκιουλέρ»

Φαραντούρης στην Ευρωβουλή: «Ροπή της Τουρκίας στην παραβίαση του κράτους δικαίου» – «Πώς είναι δυνατόν να αποτελεί αξιόπιστο εταίρο της ΕΕ και πυλώνα της Ασφάλειας και Άμυνας της Ευρώπης;»

Μακρόν: «Εάν δεν κάνουμε τίποτα, η Ευρώπη θα έχει αφανιστεί σε πέντε χρόνια»

Ούρσουλα σε Φαραντούρη για σφαγές στη Συρία: «Έχεις δίκιο, θα λάβουμε μέτρα»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr