ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Der Spiegel, Βρετανία, Γερμανία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένο Βασίλειο, Μπόρις Τζόνσον, Ντέιβιντ Κάμερον, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ,


















































Έντρομοι οι Τούρκοι με το Δόγμα Δένδια για το Αιγαίο - Απειλούν την Ελλάδα με πόλεμο και καταστροφή
Ο Νίκος Δένδιας τρομάζει τους Τούρκους - Το υπ. Άμυνας της Τουρκίας απαντά στο Δόγμα Δένδια
Φήμες για δολοφονία του οπλαρχηγού Γιασέρ Άμπου Σαμπάμπ στην Ανατολική Ράφα που πολεμά τη Χαμάς
Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ
Πούτιν: Θα πάρουμε όλο το Ντονμπάς, ακόμη και με τη βία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγιερ, ζήτησε την Παρασκευή περισσότερες λεπτομέρειες από το Ηνωμένο Βασίλειο για το διαζύγιο του από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με συνέντευξη του στο Der Spiegel.
Ο Στάινμαγιερ δήλωσε ότι η Βρετανία θα πρέπει να παραδώσει στις Βρυξέλλες έναν οδικό χάρτη για το πότε σκοπεύει να ξεκινήσει τις συνομιλίες για την αποχώρησή του και τα βήματα που θα ακολουθήσει.
«Αυτό που πρέπει να περιμένουμε από το Λονδίνο – γρήγορα – είναι ένας οδικός χάρτης για το πότε θα αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις με την ΕΕ για την έξοδο τους, και πώς οι Βρετανοί οραματίζονται αυτές τις διαπραγματεύσεις», είπε ο Στάινμαγιερ στην ηλεκτρονική έκδοση του Der Spiegel.
Πρόσθεσε επίσης ότι το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας έχει ήδη δημιουργήσει μια ειδική ομάδα εργασίας που ασχολείται ακριβώς με αυτό, με το Brexit.
Ο Στάινμαγιερ δεν μάσησε τα λόγια του και όταν ερωτήθηκε για τον απερχόμενο πρωθυπουργό της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον και για τον κύριο εκπρόσωπο της εκστρατείας του brexit, Μπόρις Τζόνσον.
«Αυτό που με ενοχλεί περισσότερο είναι ότι οι δύο κύριοι αντίπαλοι μέσα στο κόμμα των Τόρις μετέτρεψαν μια εσωτερική τους σύγκρουση σε μια καθολική κρίση, που διακινδυνεύει να καταστρέψει την Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολό της», είπε ο Στάινμαγιερ και πρόσθεσε, «και τώρα, αφήνουν την ευθύνη για τις συνέπειες των πράξεων τους σε άλλους».























































