ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Παλμύρα, Συρία, Τζιχαντιστές, Χομς (Έμεσα),


















































Τραγωδία στη Σπάρτη: ΙΧ συγκρούστηκε με πυροσβεστικό όχημα - Δύο νεκροί
Μετωπική Σαμαρά με Μαξίμου: Ζητά παρέμβαση Αρείου Πάγου για τις υποκλοπές
Κεφαλονιά: Στη φυλακή προπονητής στίβου για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων αθλητριών
Νίκος Δένδιας: «Η πατρίδα μας έχει τη φιλοδοξία το 2030 να είναι η ισχυρότερη δύναμη στην Ευρωπαϊκή Ένωση στη χρήση
Μηχανογραφικό 2026: Ανοίγει 7/7 η πλατφόρμα για την υποβολή του - Η προθεσμία για τις Βάσεις 2026
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Το Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσε νέα επίθεση προς την πόλη Παλμύρα, στην επαρχία Χομς της Συρίας, η οποία απελευθερώθηκε στα τέλη Μαρτίου από τις κυβερνητικές δυνάμεις.
Στη μάχη για την απελευθέρωση της Παλμύρας οι κυβερνητικοί είχαν την υποστήριξη Ιρανών και Ιρακινών σιιτών παραστρατιωτικών όπως και τη ρωσική πολεμική αεροπορία.
Το Ισλαμικό Κράτος δεν έχει πάψει από τότε στιγμή να εξαπολύει επιθέσεις προς την Παλμύρα.
Το Σάββατο οι τζιχαντιστές, ύστερα από μάχες με τις κυβερνητικές δυνάμεις, κατέλαβαν τρία σημεία ελέγχου ανατολικά της Παλμύρας.
“Οι τζιχαντιστές εξαπέλυσαν αιφνιδιαστική επίθεση στις συριακές δυνάμεις, στα μπλόκα ανατολικά της Παλμύρας. Η οργάνωση χρησιμοποίησε όλμους και πυροβολικό στην επίθεσή της, αναγκάζοντας τους κυβερνητικούς να τραπούν σε φυγή από τρία τουλάχιστον σημεία ελέγχου”, είπε τοπικός μιντιακός ακτιβιστής μιλώντας στο ARA News.
Οι κυβερνητικοί υποχώρησαν μέσα στην πόλη της Παλμύρας, αφού σκοτώθηκαν επτά στρατιώτες και δεκαπέντε τραυματίστηκαν.
Το Ισλαμικό Κράτος προελαύνει ανησυχητικά στα περίχωρα της Παλμύρας, αναγκάζοντας τις κυβερνητικές δυνάμεις να υποχωρούν μέσα σε αυτή.
Η Παλμύρα καταλήφθηκε τον Μάιο του 2015 από το Ισλαμικό Κράτος και απελευθερώθηκε τον Μάρτιο του 2016.
Η πόλη, που είναι παγκοσμίως ξακουστή για τα αρχαιολογικά της μνημεία, υπέστη μεγάλες καταστροφές στις αρχαιότητές της από τους τζιχαντιστές.
Οι βάρβαροι φανατικοί ανατίναξαν αρχαίους ναούς, λεηλάτησαν και κατέστρεψαν το αρχαιολογικό μουσείο, αποκεφάλισαν τον υπέργηρο διευθυντή της αρχαιολογίας στην πόλη επειδή δεν τους αποκάλυπτε που είχαν κρυφτεί σημαντικοί αρχαιολογικοί θησαυροί για να μην πέσουν στα χέρια τους.
Οι τζιχαντιστές καταστρέφουν τους αρχαίους ναούς γιατί τους θεωρούν “ειδωλολατρικούς” ενώ διεξάγουν και εκτεταμένο λαθρεμπόριο αρχαιοτήτων μέσω Τουρκίας.























































