ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ευρώπη, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές,


















































Η Τουρκία δεν αντιμετωπίζεται με δηλώσεις αλλά με κινήσεις
Νέο ισραηλινό χτύπημα στη Συρία - «Απάντηση» και στον Τομ Μπάρακ
Έχει χαθεί ο έλεγχος με το 80χρονο γιουσουφάκι: Ο φιλότουρκος νεοοθωμανός Τομ Μπάρακ δήλωσε ότι τα Υψιπέδα του Γκολάν ανήκουν
JERUSALEM POST: Το Ισραήλ οφείλει να αναχαιτίσει την τουρκική στρατιωτική επέκταση προτού η Άγκυρα φτάσει στα σύνορα του
Τα σχέδια ανάπτυξης τουρκικών αντιαεροπορικών συστημάτων πίσω από την ισραηλινή επίθεση στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Τις προειδοποιήσεις της για εκατοντάδες πιθανούς τζιχαντιστές σε όλη την Ευρώπη επανέλαβε η Europol.
Εκπρόσωπος της υπηρεσίας, μιλώντας στην εφημερίδα Osnabrücker Zeitung ανέφερε ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει δελεάσει περίπου 5.000 ξένους μαχητές από την Ευρωπαϊκή Ενωση, σε επιχειρήσεις στη Συρία και το Ιράκ.
Το ένα τρίτο από αυτούς έχει επιστρέψει στην Ευρώπη, κάτι που αντιστοιχεί σε περίπου 1.500-1.800 άτομα, αλλά δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο ISIS χρησιμοποιεί τις διαδρομές των λαθροδιακινητών, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Europol.
«Μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων, ή ξένοι μαχητές που επιστρέφουν με διαβατήρια της ΕΕ ταξιδεύουν κατά κανόνα εντός της Ενωσης, με αυθεντικά ή πλαστά διαβατήρια», ανέφερε.
Πολλοί από αυτούς δεν έχουν την πρόθεση ή την ικανότητα να εξαπολύσουν τρομοκρατικές επιθέσεις, πρόσθεσε. Ομως συμπλήρωσε ότι εκατοντάδες παραμένουν πιθανοί τρομοκράτες, οι οποίοι αποτελούν απειλή για την ασφάλεια της Ευρώπης.
Την προηγούμενη εβδομάδα, σε έκθεση 55 σελίδων η Europol προειδοποίησε ότι η Ευρώπη κινδύνευε με τρομοκρατικές επιθέσεις από «μοναχικούς λύκους».
Ο ISIS και η Αλ Κάιντα έχουν καλέσει επανειλημμένα τους Μουσουλμάνους που ζουν σε Δυτικές χώρες να διαπράξουν μεγάλες επιθέσεις στα κράτη που ζουν, τόνιζε η έκθεση. «Αν και το Ισλαμικό Κράτος έχει αναλάβει την ευθύνη για τις τελευταίες επιθέσεις καμία τους δεν φαίνεται να έχει σχεδιαστεί, υποστηριχθεί ή εκτελεστεί απευθείας από τον ISIS», ανέφερε ακόμη η Europol.
Επίσης προειδοποιούσε ότι οι γυναίκες αποδεικνύονται πολύ επιτυχημένες, στη διευκόλυνση των επιθέσεων ή στη στρατολόγηση μαχητών.























































