Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σλοβάκος πρωθυπουργός: Η Ε.Ε. έχει ερωτευτεί τον εαυτό της

Σλοβάκος πρωθυπουργός: Η Ε.Ε. έχει ερωτευτεί τον εαυτό της
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ευρωπαϊκή Ένωση φαίνεται ότι “έχει ερωτευτεί τον εαυτό της” και χρειάζεται να χρησιμοποιήσει το χρονικό διάστημα πριν ξεκινήσει η Βρετανία τη διαδικασία του “διαζυγίου” για να δημιουργήσει ένα νέο όραμα για την Ευρώπη.

Τα παραπάνω δήλωσε ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο.

Το δημοψήφισμα του Ιουνίου, με το οποίο οι Βρετανοί πολίτες τάχθηκαν υπέρ της αποχώρησης της χώρας τους από την ΕΕ, οδήγησε πολλούς πολιτικούς να ζητήσουν την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων από τις Βρυξέλλες.

“Θέλαμε να είμαστε οι καλύτεροι στον κόσμο”

“Ανέκαθεν έλεγα ότι (…) η ΕΕ φαίνεται πως έχει ερωτευτεί τον εαυτό της” είπε ο Φίτσο στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι. “Θέλαμε να είμαστε οι καλύτεροι στον κόσμο. Όμως φαίνεται ότι πολλές περιοχές του κόσμου είναι πολύ πιο μπροστά από εμάς. Ας χρησιμοποιήσουμε το Brexit ως μια ευκαιρία για να επανεκτιμήσουμε αυτό το γεγονός”, συνέχισε.

“Απλώς χρειάζεται να εισηγηθούμε ένα νέο όραμα για τους ανθρώπους, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα δούμε περισσότερο κατακερματισμό και αποσταθεροποίηση στα πολιτικά συστήματα της Ευρώπης”, κατέληξε ο Φίτσο, η χώρα του οποίου ασκεί την εναλλασσόμενη προεδρία της ΕΕ για το τρέχον εξάμηνο.

Από την πλευρά της, η Μέι επανέλαβε ότι το Λονδίνο δεν θα προσφύγει στο άρθρο 50 –τον μηχανισμό για την έναρξη συνομιλιών για την αποχώρηση από την ΕΕ– πριν από το τέλος του έτους. Όπως είπε, η Βρετανία θα χρειαστεί να βρει ένα “νέο μοντέλο” για τους μελλοντικούς δεσμούς της με την Ένωση ενώ η συμφωνία για την έξοδο θα πρέπει να ικανοποιεί τις ανησυχίες των Βρετανών ψηφοφόρων σχετικά με τη μετανάστευση.

“Θα πρέπει να μας οδηγήσει ό,τι είναι προς το συμφέρον του Ηνωμένου Βασιλείου και ό,τι θα λειτουργήσει για την Ευρωπαϊκή Ένωση, όχι τα μοντέλα που υπάρχουν ήδη”, τόνισε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΒΑ Συρία: Καμία παράδοση, καμία συμφωνία: Πώς ο Οτζαλάν επέβαλε τη συμφωνία για τη Ροζάβα

Νίκος Δένδιας από το «The India-EU Forum»: «Το θέμα της Γροιλανδίας έχει ξεπεραστεί» – Η σχέση της Ελλάδας με την Ινδία είναι «μία ανεκπλήρωτη υπόσχεση» 2.500 ετών

Εσθονία: Απαγόρευση εισόδου στη χώρα για Ρώσους που πολέμησαν στην Ουκρανία

Η ελληνική γλώσσα στην καρδιά της Ευρώπης: Πρώτος εορτασμός στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με πρωτοβουλία της Ελεονώρας Μελέτη

Φαραντούρης για απόφαση Αρείου Πάγου για κόκκινα δάνεια: «Νίκησε το δίκαιο»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr