ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άγνωστοι απήγαγαν 25 τζιχαντίστριες μέλη του ISIS στη Μοσούλη

Άγνωστοι απήγαγαν 25 τζιχαντίστριες μέλη του ISIS στη Μοσούλη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μια ανώνυμη ένοπλη ομάδα στη Μοσούλη απήγαγε νωρίς την Τρίτη 25 γυναίκες, τζιχαντίστριες μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στη Μοσούλη.

Όπως γράφει το BasNews, μια ομάδα ενόπλων ανδρών, οι οποίοι αντιμάχονται το Ισλαμικό Κράτος μέσα στην κατεχόμενη Μοσούλη, έκαναν επιδρομή σε ένα σπίτι όπου ζούσαν 25 γυναίκες διαφόρων εθνικοτήτων, μέλη του ISIS όλες τους και τις απήγαγαν.

Οι γυναίκες είναι από τη Λιβύη, την Υεμένη κι άλλες αραβικές χώρες και υπηρετούσαν ως πράκτορες και “αστυνομικίνες” της Χίσμπα, της “θρησκευτικής αστυνομίας” των τρομοκρατών στη Μοσούλη.

Οι ένοπλοι για αντίποινα λέγεται ότι σκότωσαν πέντε από τις γυναίκες κι άφησαν τα πτώματά τους να κείτονται στους δρόμους στο κέντρο της Μοσούλης.

Το Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποιεί ξένες γυναίκες ως “αστυνομικίνες” για να επιτηρούν τον γυναικείο πληθυσμό της κατεχόμενης πόλης. Πολλές από αυτές έχουν διαπράξει φριχτές βιαιότητες.

Η Μοσούλη, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ και πρωτεύουσα της βορειοδυτικής επαρχίας Νινευή, καταλήφθηκε από το Ισλαμικό Κράτος τον Ιούνιο του 2014.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το τάνκερ «Άγιος Φανούριος» διήλθε από τα Στενά του Ορμούζ

Ισραήλ: Μυστική βάση στο Ιράκ για την υποστήριξη των αεροπορικών επιχειρήσεων κατά του Ιράν

Ξένες πολιτοφυλακές σε σημεία ελέγχου στην Τεχεράνη

Άδεια για φόνο: Πώς η Χαμάς εκπαιδεύει χειριστές drone εντός χώρας του ΝΑΤΟ

Κυρώσεις του αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών στον Ιρακινό υφυπουργό πετρελαίου και φιλοϊρανικές πολιτοφυλακές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr