ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Πεσμεργκά, Τζιχαντιστές,

















































Προειδοποιητική βολή στον Ερντογάν: Το μήνυμα του Ισραήλ προς την Τουρκία μέσω Αθήνας και Λευκωσίας
Μαρία Καρυστιανού: Δόλιο χτύπημα της κυβέρνησης με αιφνιδιαστικό έλεγχο του ΣΔΟΕ
Ο Νετανιάχου υπόσχεται επίσκεψη στη Νέα Υόρκη παρά τις απειλές Μαμντάνι για σύλληψη
Jerusalem Post: Η Αθήνα μελετά την ανάπτυξη μονάδων του Μηχανικού στη Λωρίδα της Γάζας
Η Τουρκία κατηγορεί Ισραήλ και Ελλάδα για πιέσεις στις ΗΠΑ με στόχο τον αποκλεισμό της από τα F-35
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Άγριο σφυροκόπημα δέχτηκε το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) την Τετάρτη μετά από επίθεση των Κούρδων Πεσμεργκά του Ιράκ, οι οποίοι βομβάρδισαν τις θέσεις των τζιχαντιστών κοντά στην Τελ Αφάρ στο βόρειο Ιράκ.
“Αφού παρακολουθήσαμε τις κινήσεις των τζιχαντιστών στην περιοχή Αγιάζα της Τελ Αφάρ, παρατηρήσαμε ότι οι τρομοκράτες εγκατέστησαν πολλά νέα σημεία ελέγχου στην περιοχή”, δήλωσε ο Φαθί Ισμαήλ, διοικητής των Πεσμεργκά στο μέτωπο Ζουμάρ, μιλώντας στο BasNews.
Επιβεβαίωσε στη συνέχεια ότι το πυροβολικό των Πεσμεργκά σφυροκόπησε τις θέσεις των τζιχαντιστών προκαλώντας τους βαριές απώλειες.
Ωστόσο, είπε ότι αριθμός των απωλειών των τζιχαντιστών δεν είναι δυνατόν να δοθεί, διότι χτυπήθηκαν θέσεις βαθιά στα εδάφη τους και οι Κούρδοι δεν μπορούν να έχουν εικόνα.
Οι κουρδικές δυνάμεις στο Ιράκ και στη Συρία έχουν αποδειχθεί ως οι πιο ικανές στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.
Οι τζιχαντιστές αναγκάζονται συνεχώς να υποχωρούν προς την πόλη Μοσούλη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ και πρωτεύουσα της επαρχίας Νινευή, την οποία κατέλαβαν τον Ιούνιο του 2014.






















































