Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

70 τόνους όπλων παρέδωσαν οι Γερμανοί στους Κούρδους του Ιράκ

70 τόνους όπλων παρέδωσαν οι Γερμανοί στους Κούρδους του Ιράκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Ιράκ, Κουρδιστάν, Κούρδοι,

Τις παραδόσεις όπλων στο ιρακινό Κουρδιστάν άρχισαν εκ νέου οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις, καθώς η κυβέρνηση της αυτόνομης επαρχίας του Ιράκ δεσμεύτηκε γραπτώς πως τα όπλα αυτά δεν θα καταλήξουν στη μαύρη αγορά.

Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Άμυνας διευκρίνισε πως το Βερολίνο παρέδωσε 70 τόνους όπλων -συμπεριλαμβανομένων 1.500 τουφεκιών, 100 φορητών εκτοξευτήρων ρουκετών και τριών τεθωρακισμένων οχημάτων- στην περιφερειακή κυβέρνηση του Κουρδιστάν στην Αρμπίλ την Τρίτη.

Η Γερμανία είχε αναστείλει τις παραδόσεις όπλων των Ιανουάριο, έπειτα από δημοσιεύματα σε ΜΜΕ σύμφωνα με τα οποία κάποια από τα όπλα που παραδόθηκαν στο Κουρδιστάν στο πλαίσιο του αγώνα εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος πωλήθηκαν στη μαύρη αγορά.

Έρευνα που διεξήγαγε η κυβέρνηση του Κουρδιστάν νωρίτερα φέτος κατέληξε στο πόρισμα ότι περίπου 30 από τα 28.000 όπλα που παρέδωσε η Γερμανία είτε πωλήθηκαν παράνομα είτε χάθηκαν. Οι κουρδικές αρχές προχώρησαν σε πολλές συλλήψεις στο πλαίσιο της έρευνάς τους.

Η κουρδική περιφερειακή κυβέρνηση υπέγραψε μια διακήρυξη με βάση την οποία τα όπλα που της παραδόθηκαν χθες δεν θα μεταπωληθούν.

Από το 2014, η Γερμανία έχει κάνει 30 παραδόσεις όπλων, η ποσότητα των οποίων ξεπερνά τους 2.000 τόνους, στην κουρδική περιφερειακή κυβέρνηση, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας στο Βερολίνο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Γενναίες αυξήσεις σε δημοσίους υπαλλήλους και εξίσωση μισθών σε Ανατολική και Δυτική Γερμανία

Το καθεστώς Μητσοτάκη συμμορφώθηκε με την πρόταση Τσίπρα και τρέχει να αγοράσει τις φωτο της εκτέλεσης των πατριωτών από τους Γερμανούς

1η Μαΐου 1944 – ΦΩΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ: Οι Έλληνες στέκονται ΥΠΕΡΗΦΑΝΑ ΠΡΟΣΟΧΗ μπροστά στο γερμανικό απόσπασμα – Ο Τσίπρας ζητά οι φωτογραφίες να αγοραστούν από τη Βουλή

Ο Μάρκο Ρούμπιο (ΥΠΕΞ ΗΠΑ) με τον Κούρδο στρατηγό Μαζλούμ Άμπντι (SDF) και την Κούρδισσα ΥΠΕΞ της AANES Ιλχάμ Εχμέντ

Ο Κούρδος στρατηγός Μαζλούμ Άμπντι (SDF) συναντήθηκε με Αμερικανούς και Γάλλους στο Μόναχο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr