ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος μαζεύει χρήματα με τη βία από τους κατοίκους της Μοσούλης

Το Ισλαμικό Κράτος μαζεύει χρήματα με τη βία από τους κατοίκους της Μοσούλης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Καθώς η οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) γίνεται όλο και μεγαλύτερη, η οργάνωση άρχισε να συλλέγει χρήματα από τους κατοίκους της Μοσούλης με τη βία.

Σύμφωνα με ιρακινά Μέσα, που επικαλείται το BasNews, το Ισλαμικό Κράτος άρχισε να συλλέγει με τη βία χρήματα από τους κατοίκους της Μοσούλης από την προηγούμενη εβδομάδα μετά από τεράστια χρηματικά ποσά που έχασε στην πόλη Καγιάρα.

Οι τζιχαντιστές πάνε πόρτα – πόρτα στις συνοικίες της Μοσούλης πιέζοντας τους κατοίκους να πληρώσουν φόρους στην οργάνωση, απειλώντας τους με σκληρές τιμωρίες εάν αρνηθούν να συμμορφωθούν.

Επιπλέον, ηγέτες και στελέχη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος συνεχίζουν να εγκαταλείπουν το Ιράκ και να περνάνε στη Συρία.

Σύμφωνα με διοικητή της σιιτικής ιρακινής πολιτοφυλακής, που μάχεται στο πλευρό της κυβέρνησης της Βαγδάτης, πολλά στελέχη του ISIS εγκατέλειψαν τις τελευταίες ώρες τις πόλεις Ράουα, Άνα, Καΐμ, στα δυτικά της επαρχίας Άνμπαρ, και πέρασαν στο συριακό έδαφος.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, οι τζιχαντιστές αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις πόλεις γιατί οι κάτοικοι ξεσηκώθηκαν και τους απείλησαν με πόλεμο εάν δεν εγκαταλείψουν τις προαναφερθείσες περιοχές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συρία: Συγγενείς του τζιχαντιστή «προέδρου» Γκολάνι κατηγορούνται για παρενόχληση χριστιανών γυναικών

JERUSALEM POST: Το Ισραήλ οφείλει να αναχαιτίσει την τουρκική στρατιωτική επέκταση προτού η Άγκυρα φτάσει στα σύνορα του

Πρεσβευτής Ισραήλ στις ΗΠΑ: Η Τουρκία παραβίασε τις «κοινές κατανοήσεις» στη Συρία – Η Τουρκία ΔΕΝ τηρεί συμφωνίες

Σάρεν Χάσκελ: «Η Συρία θα αποτελέσει υπαρξιακή απειλή για το Ισραήλ»

Τουρκικά στρατεύματα στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ – Νετανιάχου: «Δεν θα ανεχθούμε»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr